Το αφιέρωμα της Άιντραχτ ενόψει ΠΑΟΚ: «Ο Λευκός Πύργος, το κουλούρι Θεσσαλονίκης και η Τούμπα» (vid)

Το αφιέρωμα της Άιντραχτ

i

© PrtScr

Το αφιέρωμα της Άιντραχτ ενόψει ΠΑΟΚ: «Ο Λευκός Πύργος, το κουλούρι Θεσσαλονίκης και η Τούμπα» (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:48 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 14.08.2024

Με αφορμή την επερχόμενη αναμέτρηση στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο γερμανικός σύλλογος ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τη Θεσσαλονίκη κι όχι μόνο.

Μετά το διπλό της πρεμιέρας στη Φινλανδία κόντρα στην Ελσίνκι (2-3), ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα υποδεχτεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα (5/10, 22:00), σε ένα ματς με έπαθλο την πρωτιά.

Με αφορμή την επερχόμενη αναμέτρηση λοιπόν, άπαντες στο στρατόπεδο της Άιντραχτ έχουν μπει σε ρυθμούς... Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, δύο μέρες πριν από τη σέντρα ο γερμανικός σύλλογος ετοίμασε ένα αφιέρωμα για την πόλη που εδρεύει ο Δικέφαλος, κάνοντας ειδική μνεία για την Τούμπα, τον Λευκό Πύργο, αλλά και το πολυφημισμένο κουλούρι.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα:

Πρώην παίκτες της Άιντραχτ θυμήθηκαν την πρώτη τους επίσκεψη στην Τούμπα: «Μας αποδοκίμασαν αλύπητα»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Άιντραχτ θα έρθει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Τούμπα. Η γερμανική ομάδα είχε παίξει με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1981. Στον πρώτο αγώνα η Άιντραχτ είχε επικρατήσει με 2-0, με τον ΠΑΟΚ να νικά με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς με τα δύο τέρματα του Γιώργου Κωστίκου. Τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση πήρε η Άιντραχτ στη διαδικασία των πέναλτι (4-5).

Τρεις παίκτες των Γερμανών που αγωνίστηκαν στην Τούμπα λοιπόν θυμήθηκαν την αναμέτρηση και σχολίασαν την ατμόσφαιρα που βίωσαν στη Θεσσαλονίκη. Δείτε αναλυτικά τι είπαν οι Κόρμπελ, Τραπ, Φάλκενμέιερ και Νάχτβεϊχ.

Καρλ Χάινζ Κόρμπελ: «Η κουλτούρα των φιλάθλων εκεί είναι εξαιρετική. Τρελαίνεσαι. Μας αποδοκίμασαν αλύπητα. Ήταν κορυφαίοι ποδοσφαιριστές και αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα. Δυσκολευτήκαμε».

Βόλφκανγκ Τραπ: «Δεν ήταν εύκολο. Είχαν νότιο ταμπεραμέντο και έριχναν τα πάντα σε αυτό».

Ραλφ Φάλκενμέιερ: «Η ατμόσφαιρα ήταν τρελή, ήταν καυτή. Σωθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι».

Οι τρεις τους μαζί με τον Νάχτβεϊχ ανέφεραν πως περιμένουν να είναι η ατμόσφαιρα την Πέμπτη: «Οι οπαδοί θα κινητοποιήσουν τα πάντα και θα είναι φωνάζουν δυνατά, ακόμη και εδώ στη Φρανκφούρτη».