Προειδοποιεί αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι: «Μπορεί να αποσυρθώ σε ηλικία 30 ετών»

Μάντσεστερ Σίτι

i

©intime

Προειδοποιεί αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι: «Μπορεί να αποσυρθώ σε ηλικία 30 ετών»

Κώστας Τόπας 10:56 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 16.09.2024

Αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεμάτο πρόγραμμα αγώνων, λέγοντας χιουμοριστικά ότι σκέφτεται να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν.

Ο αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι, Μανουέλ Ακάντζι, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεμάτο πρόγραμμα αγώνων, πριν από την έναρξη της σεζόν της ομάδας του στο Champions League την επόμενη Τετάρτη (17/09, 22:00) εναντίον της Ίντερ.

Από τότε που ο Ελβετός αμυντικός εντάχθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2022, έχει παίξει 127 αγώνες, έχοντας καταγράψει επτά συμμετοχές φέτος, υπό την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Ακάντζι αστειεύτηκε ότι «μπορεί να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 30 ετών στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο. Δεν σκέφτεσαι μόνο αυτή τη σεζόν, αλλά και την επόμενη σεζόν».

Και πρόσθεσε: «Ας υποθέσουμε ότι κερδίζουμε το πρωτάθλημα ή το κύπελλο, μετά πάμε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, στο Community Shield μετά από 3 εβδομάδες, τότε πότε δεν έχουμε διακοπές τον χειμώνα, οπότε αν είμαστε τυχεροί; θα έχουμε δύο εβδομάδες και μετά θα επιστρέψουμε.

Το επόμενο καλοκαίρι είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν υπάρχει τέλος σε αυτό Κάποια στιγμή θα κουραστούμε και θα έρθουν σίγουρα τραυματισμοί, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα όριο στα 30!».

Μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη ανέφερε ότι οι ποδοσφαιριστές της ελίτ κατηγορίας λαμβάνουν λιγότερο από το 12% των διακοπών ενός ημερολογιακού έτους (λιγότερο από μία ημέρα την εβδομάδα) και αν αυτό συνεχιστεί, μπορεί να υποστούν τραυματισμούς ή να αποσυρθούν πρόωρα από τη σεζόν 2011/2012 τώρα.