Άκπομ - Ίνγκασον: Από φίλοι... αντίπαλοι στο χορτάρι του ΟΑΚΑ

Τσούμπα Άκπομ και Ίνγκι Ίνγκασο

i

© Intime

Άκπομ - Ίνγκασον: Από φίλοι... αντίπαλοι στο χορτάρι του ΟΑΚΑ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:32 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:32 - 08.08.2024

Τσούμπα Άκπομ και Ίνγκι Ίνγκασον υπήρξαν συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ, πανηγύρισαν τίτλους μαζί κι έγραψαν ιστορία, ωστόσο απόψε (8/8, 21:00) στο ΟΑΚΑ θα κοντραριστούν με φόντο την πρόκριση στα playoffs του Europa League.

Παναθηναϊκός και Άγιαξ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους απόψε (8/8, 21:00) στο ΟΑΚΑ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και με φόντο την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο έκανε το καθήκον της απέναντι στην Μπότεφ στον προηγούμενο γύρο και τώρα έχει μπροστά της το εμπόδιο του Αίαντα.

Δύο από τα πρόσωπα που θα τραβήξουν τα βλέμματα στη σημερινή αναμέτρηση, είναι αυτά των Ίνγκασον και Άκπομ. Ο 28χρονος φορ και ο Ισλανδός στόπερ υπήρξαν συμπαίκτες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ωστόσο για 90 λεπτά η φιλία θα μείνει στην άκρη και σειρά θα πάρει η... μονομαχία.

Τα πεπραγμένα τους με τον Δικέφαλο

Ο Ίνγκι Ίνγκασον αποτέλεσε έναν από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ της σύγχρονης εποχής. Ο ίδιος έγινε κάτοικος Τούμπας τον Γενάρη του 2019, ωστόσο καθιερώθηκε στην αρχική ενδεκάδα την επόμενη σεζόν. Συνολικά με την «ασπρόμαυρη» φανέλα κατέγραψε 15 γκολ και 4 ασίστ σε 148 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Το περσινό καλοκαίρι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τους Θεσσαλονικείς για λογαριασμό της Μίντιλαντ, ενώ πριν μερικές εβδομάδες επέστρεψε στη χώρα μας και ντύθηκε στα «πράσινα».

Από την άλλη, ο Τσούμπα Άκπομ ήταν αυτός που με το γκολ του στον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ χάρισε το Κύπελλο Ελλάδας στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2018-19, «σφραγίζοντας» έτσι το νταμπλ.

Συνολικά ο ίδιος αγωνίστηκε με τον Δικέφαλο στο στήθος 131 φορές στις δύο του θητείες στην Τούμπα, με απολογισμό 29 γκολ και 13 ασίστ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!