Ματς... όαση και πρώτο μικρό παράσημο για Βίτορ Περέιρα με τη Φλαμένγκο (4-2)
i

Παίκτες Φλαμένγκο /Christopher Lee - FIFA/FIFA via Getty Images

Ματς... όαση και πρώτο μικρό παράσημο για Βίτορ Περέιρα με τη Φλαμένγκο (4-2)

Sportal newsroom 19:39 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 20.08.2024

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι με τρία πέναλτι (και ένα ακυρωθέν) η Φλαμένγκο πήρε τη νίκη κόντρα στην Αλ Αχλί και με αυτόν τον τρόπο χάρισε την πρώτη σημαντική επιτυχία στον Βίτορ Περέιρα.

Ένα απίθανο παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές του Φλαμένγκο - Αλ Αχλί (4-2), με τις δύο ομάδες να... αλλάζουν συναισθήματα ουκ ολίγες φορές. 

Ο μικρός τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ματς επιπέδου Champions League, αφού κατά τη διάρκεια του υπήρξαν δύο ανατροπές, μία κόκκινη κάρτα και τέσσερα πέναλτι, εκ των οποίων το ένα ακυρωθέν με VAR και το άλλο να καταλήγει εκτός εστίας.

Ο Γκάμπριελ Μπαρμπόσα ήταν αυτός που έκανε το 1-0 μόλις στο 11ο λεπτό, αφού λίγα λεπτά νωρίτερα ο Αλ Μαλούλ έκανε ένα αδέξιο πέναλτι σε αντίπαλο του. Η μπάλα κύλαγε πάνω-κάτω όμως οι Αιγύπτιοι δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και στο 38 έκαναν το 1-1, χάρη στην κεφαλιά του Αμπντλκαντίρ. 

Περίπου 10 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ήταν σειρά της Αλ Αχλί να πάρει πέναλτι, όμως ο Αλ Μαλούλ ήταν ξανά ο «μοιραίος» για την ομάδα του, αφού αστόχησε από τα έντεκα μέτρα. Και πάλι, ως προσωρινός σωτήρας λειτούργησε ο Αμπντλκαντίρ, ο οποίος με ένα πανέμορφο σουτ έκανε το 2-1.

Ακολούθησε ο καταλογισμός πέναλτι που μέσω VAR ο Γκορμπάλ πήρε πίσω (67') και δύο λεπτά αργότερα οι Άραβες είδαν τον Αμπντουλφατάχ να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Κάπως έτσι η Φλαμένγκο έφτασε στην ισοφάριση με τον Πέδρο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ελ Σανάουι. 

Το επόμενο γκολ ήρθε και πάλι από τη λευκή βούλα, με τον Μπαρμπόσα να κάνει το 3-2. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε για δεύτερη φορά από τον Πέδρο, ο οποίος στο 90+1' διαμόρφωσε το τελικό 2-4 και χάρισε έτσι το πρώτο μικρό παράσημο στον προπονητή του - και πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού - Βίτορ Περέιρα.