Έμεινε στην ισοπαλία αξίζοντας τη νίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αλ Καντισία

Έμεινε στην ισοπαλία αξίζοντας τη νίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αλ Καντισία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:27 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:35 - 26.07.2024

Σε ένα ματς το οποίο έχασε ευκαιρίες και πίεζε ασταμάτητα, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επικρατήσει της Αλ Καντίσια (2-2). Ο Μεντιλίμπαρ είδε πολλά θετικά δείγματα από τους παίκτες του, εντούτοις κάποιες στιγμές αδράνειας έφεραν το «Χ»

Ισόπαλος με την Αλ Καντίσα έμεινε ο Ολυμπιακός (2-2), σε ένα παιχνίδι το οποίο άξιζε να πάρει τη νίκη. Στο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, εντούτοις δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν

Μπορεί η πρώτη τελική να ανήκες στου Άραβες, όμως οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που πίεζαν από το ξεκίνημα, Μάλιστα, μετά από ένα σημείο η μπάλα κυκλοφορούσε μόνο στο ένα μισό και το γκολ ήταν αναπόφευκτο. Αυτό τελικά ήρθε στο 17ο λεπτό και το πέτυχε ο Τσικίνιο. Ο Ορτέγκα πέρασε εντυπωσιακά τον Αλ Σαμάτ, έβγαλε σέντρα στον Πορτογάλο και εκείνος με κεφαλιά νίκησε τον Κάστελς, που ακούμπησε όμως την μπάλα.

Η Αλ Καντισία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και φάνηκε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Όμως και πάλι ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Ορτέγκα έβγαλε στην κίνηση μία μπαλιά για τον Μασούρα με το εξ επαφής του σουτ να σταματάει στον Καστέλς, στο 28'. Ωστόσο η ομάδα του Μίτσελ είχε την απάντηση! Στο 35' ο Άμπι έκανε προσπάθεια απομάκρυνσης, η μπάλα βρέθηκε στον αέρα και με ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι ο Κινιόνες έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός «πάγωσε» από το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι τυπικά γηπεδούχοι. Στο 47' ο Κινιόνες έβγαλε άψογη μπαλιά στον Ομπαμεγιάνγκ και εκείνος με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα. Μετά από ένα κενό 10 λεπτών, ο σύλλογος του Πειραιά άρχισε να πιέζει ξανά ασταμάτητα. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 59' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση.

Ο Μπιέλ έσκαψε για τον Τσικίνιο και εκείνος πέρασε τον Καστέλς, με τον Χακ να τον σταματά πάνω στη γραμμή. Όσο ο χρόνος κυλούσε οι Άραβες οπισθοχωρούσαν και οι Πειραιώτες τους είχαν κλείσει στο δικό τους μισό. Αυτό έφερε τελικά την ισοφάριση, η οποία προέκυψε από τα πόδια του Ροντινέι. Μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών της «ερυθρόλευκης» ομάδα, ο Βραζιλιάνος έγινε αποδέκτης της μπάλας, πλάσαρε και με κόντρα εκείνη κατέληξε στα δίχτυα (87'), για το τελικό 2-2.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός: Μπότης, Κοστίνια, Ρέτσος, Άμπι, Ορτέγκα, Ντόη, Μουζακίτης, Τσικίνιο, Μπιέλ, Μασούρας, Κωστούλας

Αλ Καντισία: Κάστελς, Κινιόνες, Αλ Καχτανί, Κασέμ, Ντίας, Ταρμίν, Χακ, Αλαουζάμι, Χαζάζι, Αλ Σαμάτ, Ομπαμεγιάνκ