Αλαφούζος: «Υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ δεν κάνει τίποτα»

Ο Γιάννης Αλαφούζος.

i

©intime

Αλαφούζος: «Υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ δεν κάνει τίποτα»

Sportal newsroom 13:47 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 14.08.2024

Ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στο Reuters αναφέρθηκε στη διαφθορά που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στην συμμετοχή της UEFA σε αυτό, η οποία πρέπει να είναι μεγαλύτερη για να «καθαρίσει».

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Ιωάννης Αλαφούζος, έπειτα από τη συνάντηση που είχε τόσο ο ίδιος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν ζήτησε την πιο άμεση και συχνή παρέμβαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στις υποθέσεις που αφορούν τη διαφθορά και όχι μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού μετά από τη συνάντηση αυτή μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων, Reuters, αναφέροντας ξανά την επιθυμία του να έχει πιο ενεργό ρόλο η UEFA στις υποθέσεις τους ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά η διαφθορά που το μαστίζει. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου:

«Πιστεύω είναι πολύ σημαντικό η UEFA να συμμετέχει πιο ενεργά στις υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρ' όλο που κάθε ομοσπονδία είναι ανεξάρτητη.

Χάρηκα πολύ που αφιέρωσαν χρόνο για να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μικρή χώρα με το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα πολύ καλό σημάδι.

Η αστυνόμευση είναι πολύ σημαντική. Η ιδιωτική ασφάλεια δεν μπορεί να κάνει σωματικούς ελέγχους, να εντοπίζει τα πλαστά εισιτήρια, δεν μπορεί να διενεργήσει ελέγχους ταυτότητας αν δεν έχουμε αστυνομία.

Υπάρχει διαφθορά. Η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό γι' αυτό εδώ και χρόνια. Αν δεν πειστεί η ομσπονδία να ελέγξει τη λειτουργία του ποδοσφαίρου, δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα.

Νομίζω πως η κυβέρνηση προσπαθεί να καθαρίσει την κατάσταση. Η UEFA προσπαθεί επίσης, αλλά δεν ξέρω πόση εξουσία πιστεύουν ότι έχουν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει αν δεν το κάνει η UEFA».