Επίσημο: Τέλος ο Αλέγκρι από τη Γιουβέντους

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

i

© Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

Επίσημο: Τέλος ο Αλέγκρι από τη Γιουβέντους

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:47 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 29.05.2024

Η Γιουβέντους γνωστοποίησε την αποχώρηση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους και με τη «βούλα»!

Η «Γηραιά Κυρία» γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης πως ο πολύπειρος τεχνικός αποχώρησε, με τον σύλλογo να γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν είναι πλέον προπονητής της Γιουβέντους».

Θυμίζουμε πως το συμβόλαιο του Αλέγκρι είχε ισχύ μέχρι το 2025, όμως ο ίδιος «πλήρωσε» την κακή αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε ο σύλλογος τη φετινή σεζόν, μένοντας εκτός διεκδίκησης από νωρίς. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ομάδα του Τορίνο βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 67 πόντους, στο -25 από την πρωτοπόρο Ίντερ που έχει κατακτήσει τον τίτλο και μαθηματικά.

Το «γλυκό» αντίο

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγρκι αποχαιρέτησε το Τορίνο με έναν τίτλο. Πριν μερικά 24ωρα, η Γιουβέντους πανηγύρισε το 15ο Κύπελλο Ιταλίας στην ιστορία της. Στον τελικό του «Ολίμπικο» κόντρα στην Αταλάντα, οι ασπρόμαυροι πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Ντούσαν Βλάχοβιτς (0-1).

Η σύμπτωση της 17ης Μαΐου

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Γιούβε απολύει… τέτοια μέρα τον Αλέγκρι. Ηταν Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 όταν είχε απολυθεί την πρώτη φορά και είναι Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 τώρα που αποτελεί παρελθόν ξανά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόλυση έρχεται ως αποτέλεσμα ορισμένων συμπεριφορών κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, τις οποίες η ομάδα έκρινε ως μη συμβατές με τις αξίες της.

Εξαλλος Αλέγκρι: Απείλησε διευθυντή ΜΜΕ - «Ξέρω πού να σε βρω, θα έρθω να σου σπάσω τα μούτρα και να σου κόψω τα αυτιά» (vid)
SERIE A

14:23 - 16.05.2024

Εξαλλος Αλέγκρι: Απείλησε διευθυντή ΜΜΕ - «Ξέρω πού να σε βρω, θα έρθω να σου σπάσω τα μούτρα και να σου κόψω τα αυτιά» (vid)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν έξαλλος μετά τον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας με την Αταλάντα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει στον διευθυντή της Tuttosport τον οποίο κι απείλησε

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Τιάγκο Μότα, έχοντας πλάνο τριετίας.

Ο 41χρονος τεχνικός είναι ένα από τα next big things των πάγκων, ενώ θυμίζουμε πως οδήγησε την Μπολόνια στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από τη σεζόν 1964/65, καθώς επίσης δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση της Serie A η ομάδα του βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 67 πόντους.