Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Άλεξ Σονγκ
i

©Intime

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Άλεξ Σονγκ

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:23 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 14.08.2024

Ο Άλεξ Σονγκ ανακοίνωσε μέσω των social media την απόσυρσή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 36 ετών.

Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ, της Μπαρτσελόνα και του Καμερούν Άλεξ Σονγκ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 36 ετών. 

Ο Σονγκ είχε περάσει τα τρία τελευταία χρόνια της καριέρας του με την Ας Άρτα στο Τζιμπουτί, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, αλλά έπαιξε μόνο πέντε φορές για τον σύλλογο μετά την άφιξή του τον Νοέμβριο του 2020. 

Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του 36χρονου για την ομάδα από το Τζιμπουτί έγινε στον πρώτο γύρο του περσινού CAF Champions League, παίζοντας όλο το 90λεπτο στην ισοπαλία χωρίς γκολ με την Αλ-Μερίκ τον Σεπτέμβριο του 2022. Συνολικά στην καριέρα του έχει 419 συμμετοχές με 13 γκολ και 32 ασίστ έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας αλλά και το Σούπερ Καπ της ίδιας χώρας.

Στο μήνυμα του στο Instagram ο Σονγκ ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη ήρθε η ώρα να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Το ταξίδι μου που ξεκίνησε στη Γιαουντέ ως παιδί, παίζοντας χωρίς παπούτσια, ξυπόλητος σε σκληρό χαλίκι και αυτό μου έδωσε δύναμη και κουράγιο να πετύχω. Όταν μετακόμισα στη Γαλλία, παίζοντας για τη Μπαστιά νόμιζα ότι είχα καταφέρει ένα θαύμα. 

Ωστόσο, αυτή ήταν μόνο η αρχή καθώς το ταξίδι μου συνεχίστηκε στην Άρσεναλ και την Μπαρτσελόνα, δύο από τους μεγαλύτερους ομίλους του κόσμου. Τόσοι πολλοί άνθρωποι με βοήθησαν στην πορεία, η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, η οικογένεια, οι φίλοι, ο ατζέντης μου, οι προπονητές και φυσικά όλοι οι συμπαίκτες μου που θα είμαι για πάντα ευγνώμων. 

Φυσικά οι Charlton, West Ham, Rubin Kazan, Sion και Arta/Solar 7 θα παραμείνουν πάντα στην καρδιά μου. Έχοντας την τιμή να εκπροσωπώ την χώρα μου 60 φορές επίσης με γέμισε με μεγάλη υπερηφάνεια. Νιώθω ευλογημένη με τόσες πολλές ωραίες αναμνήσεις που θα μείνουν μαζί μου για πάντα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς που με στήριξαν στην πορεία, θα φυλάξω τα πάντα. 

Ελπίζω να σας δω όλους ξανά σύντομα. Άλεξ»