Πριν από τρία χρόνια ήθελε να «βγάλει την οικογένειά του από τις φαβέλες», τώρα είναι η «σημαία» της Λιλ: Η συγκινητική ιστορία του Αλεξάντρο Ριμπέιρο

Ο Αλεξάντρο Ριμπέιρο με τη φανέλα της Λιλ - Φωτ. IMAGO

Πριν από τρία χρόνια ήθελε να «βγάλει την οικογένειά του από τις φαβέλες», τώρα είναι η «σημαία» της Λιλ: Η συγκινητική ιστορία του Αλεξάντρο Ριμπέιρο

Κώστας Τόπας 10:03 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 05.10.2024

Ο Αλεξάντρο Ριμπέιρο ζει το όνειρό του σήμερα μιας κι έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται στο Champions League. Από το να ζει σε φαβέλες στη Βραζιλία μέχρι να φτάσει να συντηρεί την οικογένειά του. Η συγκινητική ιστορία του 25χρονου αμυντικού.

Ο Αλεξάντρο Ριμπέιρο είναι πιθανότατα ένα όνομα ελάχιστα γνωστό στον ποδοσφαιρικό χάρτη, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι τον αναγνωρίζουν, καθώς πριν μεταβεί στη Λιλ, όπου τώρα ετοιμάζεται να περάσει την τρίτη του σεζόν, είχε περάσει από τα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ωστόσο, η ιστορία της ζωής και το ταξίδι του 25χρονου Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού είναι κάτι που αξίζει να μοιραστεί και να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα υπέρβασης και αφοσίωσης.

Η Ρεάλ, o Άρνολντ και ο άνθρωπος «κλειδί» για την μεταγραφή
PREMIER LEAGUE

11:00 - 05.10.2024

Η Ρεάλ, o Άρνολντ και ο άνθρωπος «κλειδί» για την μεταγραφή

Είναι γνωστό πως ο Αλεξάντερ Άρνολντ βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και πολύ καιρό, πράγμα που δημιουργεί πονοκέφαλο στη Λίβερπουλ, καθώς η «Βασίλισσα», έχει έρθει ήδη σε επαφή μαζί του, κρατώντας ένα μαγικό χαρτί στα χέρια της.

Την περασμένη Τετάρτη (02/10), ο Αλεξάντρο Ριμπέιρο πρώην παίκτης των Πραϊνένσε, Αμόρα και Τσάβες ήταν βασικός στο κέντρο της άμυνας της Λιλ στη νίκη 1-0 της γαλλικής ομάδας επί της Ρεάλ Μαδρίτης στη μονομαχία της 2ης αγωνιστικής της League Phase. του Champions League.

Έκτοτε, ο Βραζιλιάνος αμυντικός είναι θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο επειδή εμφανίστηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά και λόγω μιας εικόνας που δημοσίευσε ο ίδιος πριν από μόλις τρία χρόνια, όταν ακόμη αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Σε αυτήν την εικόνα, που κοινοποιήθηκε εκείνη την εποχή στα κοινωνικά δίκτυα του νεαρού αμυντικού, διακρίνεται ένα είδος λίστας στόχων που ο Ριμπέριο ήθελε να επιτύχει στο μέλλον.

Μια δημοσίευση κέντρισε τα βλέμματα όλων με τον 25χρονο στόπερ της Λιλ να αναφέρει ως λεζάντα: «Το να έχω ένα πραγματικά μεγάλο σπίτι. Να βγάλω την οικογένειά μου από τη φαβέλα ή η εξοικονόμηση χρημάτων για διακοπές. Αυτοί είναι οι στόχοι μου».

Αυτά ήταν μερικά από τα όνειρο του Ριμπέιρο το 2021. Μετά από τρία χρόνια, πολλά από αυτά τα όνειρα έχουν ήδη εκπληρωθεί.

Γεννημένος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ήταν στην Πορτογαλία που ο κεντρικός αμυντικός προπονήθηκε στις ομάδες νέων της Φλαμένγκο (2015 και 2016) και του Ρεσέντε (2017 και 2018) έκανε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο παίζοντας για την Πραϊνένσε. Σε δύο σεζόν ο νεαρός αμυντικός έπαιξε συνολικά 30 αγώνες, περίοδος κατά την οποία σημείωσε τρία γκολ. Το 2020, ο Αλεξάντρο Ριμπέιρο έκανε το «άλμα» στην ήπειρο για να εκπροσωπήσει την Αμόρα, όπου έπαιξε για μόλις μία σεζόν (μία ασίστ σε 27 αγώνες).

Την επόμενη χρονιά, μετακόμισε στη Τσάβες για να αγωνιστεί στη 2η Λίγκα της Πορτογαλίας. Κατά τη θητεία του εκεί, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός σημείωσε τρία γκολ σε 34 αγώνες και ήταν απαραίτητος για να τερματίσει η ομάδα του στην 3η θέση του πρωταθλήματος και στο τέλος να πάρει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, μέσω των play offs.

Στη Λιλ αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2022, αφού οι Γάλλοι δαπάνησαν δύο εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Τσάβες. Πριν από μερικές ημέρες, ο 25χρονος Βραζιλιάνος στόπερ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του, στην σπουδαία νίκη της Λιλ επί της Ρεάλ Μαδρίτης, με 1-0 στο Champions League.