Επαιξε κόντρα στην Ελλάδα στο Euro 2004 και τώρα έγινε διακινητής ναρκωτικών: Η σκοτεινή ιστορία του Αλεξέι Μπουγκάεφ

Ο Άγγελος Χαριστέας με τον Αλεξέι Μπουγκάεφ στο Euro 2004

i

©Intime

Επαιξε κόντρα στην Ελλάδα στο Euro 2004 και τώρα έγινε διακινητής ναρκωτικών: Η σκοτεινή ιστορία του Αλεξέι Μπουγκάεφ

Κώστας Τόπας 13:14 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 25.09.2024

Ο πρώην διεθνής Ρώσος αμυντικός, Αλεξέι Μπουγκάεφ, ο οποίος αγωνίστηκε στο Euro 2004 και μάλιστα κόντρα στην Ελλάδα, καταδικάστηκε σε εννιάμισι χρόνια φυλάκιση για απόπειρα πώλησης μεθυλεφεδρίνης.

Από διεθνής αμυντικός μέχρι... κούριερ ναρκωτικών που καταλήγει πίσω από τα κάγκελα. Ο Αλεξέι Μπουγκάεφ, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο Euro 2004 και μάλιστα απέναντι στην Ελλάδα για τους ομίλους, καταδικάστηκε σε εννιάμισι χρόνια φυλάκιση για απόπειρα διακίνησης ναρκωτικών, όπως ανέφερε η «As».

Ο πρώην αμυντικός, που έπαιζε για τη Λοκομοτίβ Μόσχας και την Κρασνοντάρ, προσπάθησε να πουλήσει σχεδόν 500 γραμμάρια μεθυλεφεδρίνης, μια ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του βήχα και της βουλωμένης μύτης, αλλά μετατράπηκε σε ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τις ανακατασκευές των ανακριτών, έλαβε μήνυμα με τις συντεταγμένες της θέσης της εφεδρείας ναρκωτικών και αφαίρεσε ουσίες από την κρυψώνα, προτού συλληφθεί στα χέρια. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στην τσέπη του πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος σκόπευε να ταξιδέψει στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας στο Σότσι για να τα πουλήσει.

Πρόβλημα με αλκοόλ και φυλακή υψίστης ασφαλείας

Σύμφωνα με το άρθρο 228.1 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα, ο Αλεξέι Μπουγκάεφ, θα μπορούσε να περάσει 20 χρόνια πίσω από τα κάγκελα, αλλά ο πρώην παίκτης, που αποσύρθηκε από το 2010, παραδέχτηκε την ενοχή του κατά τη διάρκεια της δίκης, γεγονός που του επέτρεψε να μειώσει τον πόνο του. Ωστόσο, κατά την πρώτη του δήλωση, αρνήθηκε ότι είχε σκοπό να διανείμει ναρκωτικά. Ήθελε να βοηθήσει την αστυνομία να διαλύσει την επιχείρηση. Προφυλακισμένος από τον περασμένο Νοέμβριο, θα εκτίσει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Ο 42χρονος Μπουγκαγιέφ παραδέχτηκε επίσης ότι αντιστάθηκε όταν η αστυνομία προσπάθησε να εξακριβώσει εάν είχε διαπράξει διακίνηση ναρκωτικών. Ο αμυντικός αντιμετώπισε πειθαρχικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της καριέρας του λόγω της κλίσης του στο αλκοόλ.