Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Αλέξης Κούγιας θα κινηθεί νομικά κατά της ΕΠΟ

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Αλέξης Κούγιας θα κινηθεί νομικά κατά της ΕΠΟ

Sportal newsroom 22:42 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 14.08.2024

Το στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αλέξης Κούγιας ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ για επεισόδιο.

Ο Αλέξης Κούγιας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της ΕΠΟ, προκάλεσε επεισόδιο στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Μετά την τιμωρία του με 4,5 μήνες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για υποθέσεις της Κορίνθου, υπήρξε η ανακοίνωση της ομοσπονδίας, όπου τονίζεται ότι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού «επιτέθηκε σε δικαστή, τον χαρακτήρισε μέλος εγκληματικής οργάνωσης και του είπε ουσιαστικά ότι εκτελεί εντολές της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ο δικαστής να φύγει με περιπολικό από τα γραφεία».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έπειτα απ’ αυτή την εξέλιξη, ετοιμάζεται να κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο. Η αντίδρασή του θ’ αφορά τους υπεύθυνους της ΕΠΟ, που εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην ανακοίνωση παρουσιάστηκε μια νόμιμη αίτηση εξαιρέσεως ως “επεισόδιο” κατά δικαστού της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κούγιας ζήτησε την εξαίρεση του δικαστού, διότι “συχνά πυκνά βρίσκεται στο γήπεδο της ΑΕΚ, της οποίας τυγχάνει ένθερμος οπαδός”. Γι’ αυτό και τονιζόταν ότι όσοι διέσπειραν αυτές τις συκοφαντίες θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Να σημειώσουμε ότι λίγο πριν δικαστεί η υπόθεση, για την οποία κλήθηκε ο Κούγιας, διέρρευσαν τρεις αποφάσεις δεδομένα πρωτόγνωρες για τη Γ' Εθνική, που αφορούν υποθέσεις την περίοδο που ο Κούγιας ήταν παράγοντας της ομάδας της γενέτειράς του, της Κορίνθου.

Στις αποφάσεις ο Κούγιας τιμωρήθηκε συνολικά με 4,5 μήνες τιμωρίας εκτός γηπέδων. Αναφερόταν μάλιστα ότι η ποινή αυτή δεν έχει προηγούμενο γι’ αντίστοιχα περιστατικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ποινές δεν είναι αμετάκλητες κι αύριο θα γίνει έφεση. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την εφέσεων, η οποία έπειτα από αίτημα του Κούγια θα συνεδριάσει άμεσα.