Αλέξις Σάντσες: Η αναγέννηση του «Wonder Boy» (vid)

Αλέξις Σάντες

i

PrtScr

Αλέξις Σάντσες: Η αναγέννηση του «Wonder Boy» (vid)

Κώστας Τόπας 08:55 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:39 - 14.08.2024

Ο Αλέξις Σάντσες στα 34 του χρόνια έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες του και συμβάλει τα μέγιστα ώστε η Μαρσέιγ να είναι στην δεύτερη θέση και να διεκδικεί το πρωτάθλημα στη Γαλλία, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως το «Wonder Boy» είναι στα καλύτερά του.

Ο Αλέξις Σάντσες ήταν γι' ακόμη μία αγωνιστική ο πρωταγωνιστής της Μαρσέιγ, καθώς ο 34χρονος Χιλιανός χάρισε στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη κόντρα στην Οσέρ (2-1) την περασμένη Κυριακή (30/04) και διατηρώντας την ομάδα του στο -5 από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν.

Αυτή η σπουδαία σεζόν για τους Μαρσεγιέζους δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί χωρίς τον Χιλιανό, ο οποίος έχει αναγεννηθεί και έχει ρεκόρ 17 γκολ και δύο ασίστ σε 39 αγώνες από τότε που προσγειώθηκε στο «Βελοντρόμ», αποσιωπώντας εκείνους που επέκριναν την υπογραφή του, μετά την θητεία του στην Ίντερ, στην οποία δεν έλαμψε. Σήμερα, ο Σάντσες γίνεται ένα από τα είδωλα των οπαδών του, που εκτιμούν ιδιαίτερα την ποιότητα και την έντασή του στα παιχνίδια της ομάδας τους.

Ο 34χρονος Χιλιανός μεσοεπιθετικός κατάφερε να αναγεννηθεί υπό τις οδηγίες του Ίγκορ Τούντορ, παίζοντας ως σέντερ φορ ή ως δεύτερος επιθετικός και αφήνοντας πίσω του τις εποχές του ως αριστερό εξτρέμ λόγω της απώλειας ταχύτητας. Επιπλέον, ο Σάντσες πραγματοποιεί μία σεζόν... ρεκόρ για τον ίδιο, καθώς τελευταία φορά που έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων ήταν τη σεζόν 2016-17, όπου, παίζοντας στο «Έμιρεϊτς» για την ΄Άρσεναλ, σημείωσε 30 γκολ και μοίρασε 18 ασίστ, όντας ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς στον κόσμο.

Ο Χιλιανός αστέρας έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει ακόμα να δώσει πολλά στον χώρο του ποδοσφαίρου και πως η ώρα για την απόσυρση του από την ενεργό δράση δεν έχει φτάσει ακόμα. Είναι ακόμα ικανός να ηγηθεί μιας ιστορικής ομάδας όπως η Μαρσέιγ και να συνεχίσει να είναι σημαντικός για την εθνική του ομάδα, με την οποία κέρδισε δύο συνεχόμενα Copa América (2015 και 2016) και στο οποίο ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της χρυσής γενιάς.

Επιπλέον, ο Σάντσες είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Ligue 1 μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Οσέρ: «Με παρακινεί να είμαι κοντά στην πρώτη θέση και πρέπει να πιστέψουμε ότι θα γίνουμε πρωταθλητές». Η κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος με την Μαρσέιγ θα ήταν το αποκορύφωμα μιας καριέρας γεμάτη επιτυχίες και τίτλους, συμπεριλαμβανομένων ενός τροπαίου στη La Liga, ενός Serie A, δύο Κυπέλλων Αγγλίας κι ένα Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.