Αλλάζει η μπάλα του Μουντιάλ - Ποια είναι η «Αλ Χιλμ» (pic)
i

Η «Αλ Χιλμ» / © Twitter

Αλλάζει η μπάλα του Μουντιάλ - Ποια είναι η «Αλ Χιλμ» (pic)

Sportal newsroom 21:45 - 11.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 20.08.2024

Σε μια εντυπωσιακή αλλαγή προχώρησε η FIFA, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα την «Αλ Χιλμ», την μπάλα των ημιτελικών και του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «Αλ Ρίχλα» φεύγει η «Αλ Χιλμ» έρχεται! Τα ματς Αργεντινή - Κροατία και Γαλλία - Μαρόκο για την ημιτελική φάση του Μουντιάλ πλησιάζουν, με την FIFA να δίνει στη δημοσιότητα την μπάλα με την οποία θα παίξουν οι παίκτες σε αυτά τα ματς, αλλά και στον τελικό.

Ο λόγος για την «Αλ Χιλμ», που το όνομα της στα αραβικά σημαίνει «το όνειρο» και διαθέτει ένα μοναδικό γραφικό σχέδιο που την κάνει να ξεχωρίζει από την «Αλ Ρίχλα», την μπάλα που χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα 60 ματς της διοργάνωσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η νέα μπάλα θα είναι ακόμα πιο ευαίσθητη στο ημιαυτόματο οφσάιντ, ώστε οι αποφάσεις στις επίμαχες φάσεις να είναι πιο ακριβείς, αλλά και πιο γρήγορες.

«Η μπάλα προσφέρει την τελευταία εξέλιξη στο σχεδιασμό και την ίδια τεχνολογία της Adidas που ανήκει ήδη στην Al Rihla και η οποία κατά τη διάρκεια αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει βοηθήσει πολύ τους διαιτητές να λαμβάνουν αποφάσεις πιο γρήγορα και σωστά», ανέφερε χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της FIFA.