Αλμέιδα: «Δεν είναι εύκολο τα συνεχόμενα πρωταθλήματα, το έκανε κάποτε ο Ολυμπιακός αλλά δεν υπήρχε VAR»

Ματίας Αλμέιδα

i

© Intime

Αλμέιδα: «Δεν είναι εύκολο τα συνεχόμενα πρωταθλήματα, το έκανε κάποτε ο Ολυμπιακός αλλά δεν υπήρχε VAR»

Κώστας Τσίλης 21:19 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 14.08.2024

Για τον Αλμέιδα προφανώς και είναι στόχος το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, όμως έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με την δυσκολία που υπάρχει για την ΑΕΚ σε σχέση με αντίπαλό της

Η ΑΕΚ πλέον έχει ως μοναδικό στόχο να υπερασπιστεί το πρωτάθλημα που κατέκτησε πέρυσι. Και δεδομένα ο Ματίας Αλμέιδα έχει «σημαδέψει» σ’ αυτό. Μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός έκανε και την ανάλυση για το πως διεκδικεί η ΑΕΚ φέτος ξανά το πρωτάθλημα. 

Αλλά και το πόσο δύσκολο και το πόσο… σπάνιο είναι να μπορεί μια ομάδα να κατακτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Έφερε το παράδειγμα της Σίτι και της Ρεάλ, αλλά και του… Ολυμπιακού προ εποχής VAR, όπως ξεκαθάρισε

Χείμαρρος Αλμέιδα για όλα στην ΑΕΚ, με ανοιχτά χαρτιά για όσα έγιναν, όσα σχεδιάζει αλλά και για τους αντιπάλους
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:00 - 24.01.2024

Χείμαρρος Αλμέιδα για όλα στην ΑΕΚ, με ανοιχτά χαρτιά για όσα έγιναν, όσα σχεδιάζει αλλά και για τους αντιπάλους

Ο Αλμέιδα έκανε συζήτηση περίπου δυο ωρών μίλησε για όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στη σεζόν, αλλά και για όσα έχει η ΑΕΚ μπροστά της και δεν άφησε τίποτα έξω από την κουβέντα

«Εχουμε χάσει ένα ματς έως τώρα στο πρωτάθλημα. Ένα ματς μόνο. Παίξαμε άσχημα, ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος. Στα υπόλοιπα ματς, με τις ισοπαλίες, παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλο. Σε όλα τα παιχνίδια παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλο. Τώρα αν δούμε τα αποτελέσματα, ναι, είναι, ισοπαλίες. Προχθές πετύχαμε πέντε γκολ γιατί συνεχίζουμε την ίδια φιλοσοφία. Εγώ πιστεύω ότι αυτός είναι ο δρόμος που μας βοήθησε να κατακτήσουμε πέρυσι τους τίτλους. Δεν κάναμε λάθη και κάναμε γκολ τις φάσεις που δημιουργήσαμε. 

Εσεις βλέπετε τα στατικά τα παιχνίδια; Κάνατε σύγκριση την περσινή με τη φετινή ΑΕΚ; Αν κάνετε σύγκριση στο αγωνιστικό κομμάτι είμαστε σχεδόν στο ίδιο. Μπορεί κάποιος να παίξει, κάποιος να μην παίξει. Εσείς είστε δημοσιογράφοι, ζείτε απ’ αυτό. Πόσες ομάδες υπάρχουν στον κόσμο να επαναλάβουν μέσα σε δυο σεζόν να πάρουν ένα πρωτάθλημα ή ένα νταμπλ; Εκτός από τη Ρεάλ και τη Σίτι. Σε μία περίοδος ήταν ο Ολυμπιακός. Δεν υπήρχε VAR… Είναι δύσκολο να μπορεί μία ομάδα να είναι ανταγωνιστική μετά από δυο τίτλους που κέρδισε. 

Οπότε πιστεύω είμαστε καλά. Είναι καλό όμως να βγάλετε όποια απορία έχετε. Τώρα το γεγονός ότι έχουμε παίξει 10 παιχνίδια περισσότερα από την περσινή σεζόν, αυτό μας οδήγησε να έχουμε παιχνίδια ανά τρεις ημέρες. Το να έχει παιχνίδι κάθε τρεις ημέρες δεν μου επιτρέπει να δουλέψω μέσα στην εβδομάδα. Δεν είναι μια δικαιολογία, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Οι μισοί από τους παίκτες που συμμετείχαν σε αυτά τα παιχνίδια δεν έκαναν προετοιμασία. 

Γι’ αυτό και είχαμε τόσους τραυματισμούς. Τώρα στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς ελπίζουμε να τους έχουμε όλους και περισσότερο ρυθμό. Και μετά είναι ξεκάθαρο: Κερδίζουμε και κάνουμε ισοπαλία ολοι. Εδώ είμαστε όλοι μαζί. Στα καλά, στα κακά και στα έτσι κι έτσι».