Αλμέιδα: «Δεν θέλω ρόστερ με 32 παίκτες, έχω μιλήσει με κάθε έναν ξεχωριστά και για τον ανταγωνισμό»

Αλμέιδα: «Δεν θέλω ρόστερ με 32 παίκτες, έχω μιλήσει με κάθε έναν ξεχωριστά και για τον ανταγωνισμό»

Κώστας Τσίλης 18:16 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:17 - 23.07.2024

Λιγότερο για το αυριανό ματς με την Εσκάλδες και περισσότερο για τις μεταγραφές που έγιναν, αυτές που θα γίνουν και το ρόστερ της ΑΕΚ, μίλησε ο Αλμέιδα

Προφανώς και ο Ματίας Αλμέιδα δεν υποτιμά στο ελάχιστο την Εσκάλδες. Το κατέστησε άλλωστε απολύτως σαφές στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Όμως η αλήθεια είναι πως αυτή την στιγμή, για την ΑΕΚ υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που είναι σημαντικά. Όπως για παράδειγμα οι μεταγραφές, αλλά και ο ανταγωνισμός στο ρόστερ. Ο Αλμέιδα μίλησε και για τα δυο. Όπως επίσης και για τον Λαμέλα και για τον Περέιρα. Αναλυτικά όσα είπε ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που ξαναβρισκόμαστε. Είναι απλό, πρέπει να κερδίσεις για να μπεις στους ομίλους. Είναι όλα αποφασιστικά παιχνίδια. Αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από τον πρώτο. Σεβόμενοι τους αντιπάλους, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Δεν ξέρωαπό 0-100 σε πιοο βαθμό είμαστε έτοιμοι. Η προετοιμασία ήταν καλή. Είδαμε μια μεγάλη διαφορά σε σχέση μ’ αυτούς που ξεκίνησαν και μ’ ατυτούς που ήρθαν αργότερα. Πιστεύω πως όσο περνούν οι μέρες, θα αποκτήσει η ομάδα την φόρμα. Να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο»

- Τηρουμένων των συνθηκών, πως περιμένει να δει αύριο την ΑΕΚ και με τι θα είναι ευχαριστημένος

«Αυτό που θέλω είναι να κερδίσουμε. Είναι κάποιες καθοριστικές στιγμές αυτές. Έχουμε ένα στιλ για να ψάξουμε τη νίκη. Πάντα αναλύοντας τον αντίπαλο και πάντα προσπαθώντας να βγάλουμε το καλύτερο»

- Για τον Λαμέλα και για τον Περέιρα

«Είμαι χαρούμενος για όλα τα καινούργια παιδία. Έχω ένα έξτρα κίνητρο. Με τα παιδία που κάνουμε προπόνηση μαζί εδώ και δυο χρόνια επίσης. Είχα ένα πολύ ωραίο αίσθημα όταν είδα και τους δυο, διότι γνωριζόμασταν από παλιά. Έχουμε παίξει συμπαίκτες. Είχαν ξεκινήσει την στιγμή που έκανα εγώ τα τελευταία μου παιχνίδια. Και ζήσαμε μαζί από τις πιο στενάχωρες στιγμές της Ρίβερ. Χάρηκα πάρα πολύ να τους βλέπω πόσο βελτιώθηκαν και πως πήγε η καριέρα του. Μιας και αποφάσισαν να φύγουν από την Αργεντινή και να έρθουν για καριέρα στην Ευρώπη. Όταν προέκυψε αυτή η πιθανότατα για να έρθουν, μίλησα αρκετά και με τους δυο και τους εξήγησα το πως ζούμε εμείς εδώ το ποδόσφαιρο, για τους συμπαίκτες που θα βρουν εδώ και φυσικά αυτό που ζητάω και εγώ ως προπονητής. Και όσο και αν τους αγαπάω, υπάρχουν κάποια πράγματα που πάντα ζητάω. Είναι πολύ φίλοι μεταξύ τους. Και κυρίως αυτό που μου άρεσε πολύ, είναι πως η λέξη που έχουν στο στόμα, είναι πως θέλουν να νικάνε. Τώρα είναι στα χέρια μας, να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού και να υπάρχει ο ίδιος ανταγωνισμός που πάντα θέλω να υπάρχει στο ρόστερ. Για μένα το σημαντικό είναι να τα δίνουν όλα και να προσαρμοστούν γρήγορα. Να είναι καλά και να το διασκεδάσουν. Πιστεύω πως όταν έρχονται ποδοσφαιριστές που έχουν την δυνατότητα να πάνε σ’ άλλα πρωταθλήματα και έρχονται εδώ, αυτό που με χαροποιεί».

- Για την ευρωπαϊκή λίστα

«Δεν θέλω να έχω 32 ποδοσφαιριστές σ’ ένα ρόστερ. Και μπορώ να σας αναφέρω θέσεις που έχουμε τέσσερις παίκτες και θα παίξει ένας. Θέλω τον ανταγωνισμό. Αλλά όταν ξέρεις πως είσαι τέταρτη λύση, σε πνευματικό επίπεδο σε σκοτώνει. Μετά μπορεί να ξεκινήσει μια ιστορία που δεν μ’ αρέσει με παίκτες που δεν θα είναι ευχαριστημένοι που δεν παίζουν. Όπως σ’ όλες τις ομάδες, ο ανταγωνισμός θα δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να δυναμώσουν. Έχω μιλήσει ξεχωριστά μ’ όλους, τους είπα αν μπορούσαν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση και το γεγονός πως σε κάποια ματς μπορεί να μείνουν εκτός λίστα και 99,9% μου είπε ναι και είμαι ήσυχος γιατί τους πιστεύω. Και απ’ αυτό ξεκινάει μια δουλειά που έχει μεγάλη σημασία. Αυτός που κάνει τα περισσότερα λάθη είναι ο προπονητής. Το δικό μου επάγγελμα, είναι το επάγγελμα όλων, γιατί όλοι είναι προπονητές»

- Για τις μεταγραφές

«Σε κάποιες θέσεις έχουμε πολλούς παίκτες. Όπως έκανα σέντερ φορ τον Λιβάι, όπως έκανα κάποιες εναλλακτικές με τον Τσούμπερ, όπως έκανα κάποιες αλλαγές στον Άμραμπατ. Είμαστε υπερπλήρεις σε κάποιες θέσεις. Και ο ανταγωνισμός θα τους κάνει καλύτερους. Μόλις χαλαρώνει κάποιος, κάποιος άλλος θα τον… περνάει. Δίνω πάντα προτεραιότητα στο γκρουπ και όχι στο ονόματα.