Αλμέιδα: «Έχω δει ήδη 30 φορ, θέλουμε έναν επιθετικό που θα είναι ανταγωνιστικός για τον Γκαρσία»
i

© Intime

Αλμέιδα: «Έχω δει ήδη 30 φορ, θέλουμε έναν επιθετικό που θα είναι ανταγωνιστικός για τον Γκαρσία»

Κώστας Τσίλης 18:01 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:20 - 14.08.2024

Έδωσε το στίγμα για την μάχη της πρόκρισης της ΑΕΚ επί της Νόα ο Αργεντινός τεχνικός, αλλά αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά, στην επίσκεψη του Ηλιόπουλου στα Σπάτα, αλλά ακόμα και στους τερματοφύλακες.

Προφανώς στο μυαλό του Ματίας Αλμέιδα δεν υπάρχει τίποτε άλλο από την μάχη της πρόκρισης επί της Νόα. Εξ ου και παραδέχθηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ πως έχει δει και ξαναδεί όλα τα λάθη που έγινε. Ωστόσο ο Αλμέιδα, αφού τόνισε πως είναι πιθανό να μην παίξει ο Γκαρσία, ξεκαθάρισε πως η ομάδα εξακολουθεί να κοιτάζει στην αγορά για την απόκτηση ενός σέντερ φορ.

Μίλησε για το πως εισπράττει και ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του όλο αυτό που δημιουργήθηκε μετά την ήττα στο πρώτο ματς από τη Νόα. Ενώ αναφέρθηκε και στους δυο τερματοφύλακες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου:

- Τα προβλήματα που πρέπει να διορθώσει η ομάδα

«Πιστεύω πως μετά από κάθε ματς, μιλάω πάντα για τα λάθη, αλλά και τα δυνατά σημεία. Κάναμε ανάλυση στο συγκεκριμένο παιχνίδι, γιατί υπήρχαν στιγμές αποφασιστικές. Υπήρξαν λάθη ατομικά και συλλογικά. Και σίγουρα πάντα αυτός που κάνει πρώτος το λάθος, είναι ο προπονητής που επιλέγει αυτούς που επιλέγει. Εμείς πάντα ψάχνουμε το λάθος, δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό, αλλά αυτό δεν σου εγγυάται τίποτα. Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις, που πρέπει να πάρεις αποφάσεις σε χιλιοστά δευτερολέπτου. Μπορεί να δουλεύεις στην προπόνηση, αλλά κάποιες καταστάσεις να αλλάξουν. Αυτό που μου αφήνει το πρώτο ματς με τη Νόα, είναι μια μεγάλη πραγματικότητα. Το ένα είναι πως δεν παίξαμε με την δική μας ταυτότητα. Δεν ήμασταν ακριβείς. Δεν ήμασταν επιθετικοί. Δεν δημιουργήσαμε καταστάσεις για γκολ. Βάλαμε ένα γκολ από στατική φάση. Όλα όσα είδαμε και αναλύσαμε, ήταν κακά πράγματα. Κάνουμε μια αυτοκριτική. Είναι μια αρχή, που δεν έχουμε ξεκινήσει όπως άλλες περιόδους. Αλλά είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε την κατάσταση».

- Για πιθανές αλλαγές σε πρόσωπα

«Θα το δω. Οι πρώτοι που το μαθαίνουν είναι οι παίκτες. Γνωρίζετε πως έχουν έρθει κάποιοι παίκτες που ακόμα δεν έχουν προσαρμοστεί και πιστεύουμε πολύ στην δουλειά που κάνουμε. Πιστεύω πως και εσείς, γνωρίζετε πως ο τρόπος σκέψης μου, δεν έχει αλλάξει. Υπήρξαν ματς που παίξαμε καλά και κράτησα μια μέση γραμμή, υπήρξαν παιχνίδια που έγιναν λάθη και μίλησα γι αυτά. Ξέρουμε πως κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι στο πρώτο ματς».

- Για τον Γκαρσία

«Πρέπει να δοκιμάσουμε, να δούμε και πιθανόν να μην είναι ο Λιβάι. Και να δούμε πως θα λύσουμε αυτό το θέμα. Σ’ αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να αλλάξω θέση σε κάποιον παίκτη».

21:40 - 06.08.2024

Τα highlights από την ήττα-σοκ της ΑΕΚ από τη Νόα

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές από την ήττα της ΑΕΚ από τη Νόα στην Αρμενία για τον γ' προκριματικό γύρο του Conference League.

- Για την μεταγραφή φορ

«Συνεχίζω να έχω αυτή την σκέψη. Μίλησα μέσα από την καρδιά μου. Εμείς αυτό που ψάχνουμε είναι έναν ποδοσφαιριστή που θα είναι ανταγωνιστικός σε σχέση με τον Λιβάι. Και είναι δύσκολο να φέρεις έναν τέτοιο. Συνεχίζουμε να περιμένουμε. Πάντα υπάρχουν οι πιθανότητες να τον βρούμε. Θα πρέπει να σκεφτώ τι μπορώ να κάνω και όταν το κάνω αυτό, όταν δοκιμάζω παίκτες σε άλλες θέσεις, δεν είναι ότι ξυπνάω το πρωί και λέω θα το κάνω έτσι. Πάντα υπάρχει ένας λόγος. Είναι όπως πάντα το αποτέλεσμα. Όταν ο Πινέδα έπαιζε δεξιά και κερδίζαμε, όλα καλά, όταν παίξαμε με την Μπράιτον με τον Σιμάνσκι στόπερ και κερδίσαμε, ήταν όλα καλά. Όταν επιλέγω να παίξει ένας παίκτης σε μια θέση, το δουλεύω. Το ιδανικό είναι να έχουμε δυο ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Τώρα σχεδόν το έχουμε. Είναι σίγουρο πως από το πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, θα βλέπετε παίκτες να παίρνουν λεπτά. Υπάρχει μια θέση που έχουμε έναν παίκτη, αυτή είναι του Γκαρσία. Δεν είμαι ο προπονητής που θα ζητήσω να έρθει ένας παίκτης μόνο για να έρθει. Σέβομαι την δουλειά που κάνει η διοίκηση. Έχω δει πάνω από 30 φορ. Αλλά δεν θέλω η ΑΕΚ να είναι η ομάδα που θα έρθει ένας παίκτης για να ξεκουραστεί όταν δεν παίζει σε άλλη ομάδα. Αυτό που θέλω είναι να έρθει παίκτης που να έχει όρεξη και διάθεση και να είναι ανταγωνιστικός».

- Για πιθανή μεταγραφή τερματοφύλακα

«Έχουμε φέρει δυο πολύ μεγάλους τερματοφύλακες. Που να το περιμένεις, πως ο ένας θα τραυματιστεί στην προθέρμανση πριν από ένα ματς. Και ο δεύτερος προέρχεται από ένα Euro με καλά παιχνίδια και ξαφνικά του έρχεται μια τέτοια φάση. Πρέπει να τους δείχνουμε εμπιστοσύνη, διότι είναι μεγάλοι τερματοφύλακες. Να θυμίσω πως και στο πρώτο παιχνίδι, ο Στρακόσια έκανε μια ασίστ και είχε εξαιρετικές επεμβάσεις, μέχρι να κάνει το πρώτο λάθος. Όταν ένας παίκτης ή ένας προπονητής κάνει ένα λάθος, ο κόσμος μιλάει για εμάς, κριτικάρει, δεν κάνεις για πουθενά, είσαι μια απόλυτη καταστροφή και τέτοια. Αυτό που είχαμε καταφέρει τα τελευταία δυο χρόνια, με την παρουσία μας σε κάθε γήπεδο, ήταν αυτή η ένωση που υπήρχε και ο σεβασμός που υπήρχε. Όποιος δεν ρισκάρει, δεν κάνει λάθη. Αυτό βγαίνει μόνο μέσω δουλειάς, μέσω εμπιστοσύνης που δείχνεις. Και κυρίως μέσω της δουλειάς, σκεπτόμενος πως αν αυτά τα δυο χρόνια η δουλειά μας έφερε την ομάδα να είναι ανταγωνιστική, θα ήταν μεγάλη αδυναμία να πιστέψουμε όσα ακούγονται τώρα. Θα δουλέψουμε στα λάθη μας αλλά η πιο εύκολη απάντηση είναι πως το κακό πάντα επαναλαμβάνεται»

- Για την παρουσία του Ηλιόπουλου στα αποδυτήρια

«Είμαι ευγνώμων σ’ αυτόν που μου δίνει δουλειά. Και είμαι ένας προπονητής αλλά είμαι και ένας εργαζόμενος. Υπάρχει ένας ιδιοκτήτης. Και είναι καλό να έρχεται στα Σπάτα και να μιλάει μαζί μας. Το είδα πολύ θετικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι ένα ιδιοκτήτη πιο χαρούμενο, ώστε όταν έρχεται να είναι χαρούμενος και όχι ανήσυχος και θα το κάνουμε. Είναι ένας τρόπος για να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε σε βάθος και από εκεί και πέρα να είμαστε όλοι ενωμένοι»

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!