Ο αγώνας που ο Αλμέιδα θέλει να βγάλει το μυαλό του

Ματίας Αλμέιδα

i

©intime

Ο αγώνας που ο Αλμέιδα θέλει να βγάλει το μυαλό του

Δημήτρης Χούπης 17:03 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 14.08.2024

Η 22α Ιουνίου του 2011 είναι μια μέρα που ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα θέλει να βγάλει από το μυαλό του, καθώς τότε η Ρίβερ Πλέιτ υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής.

Η 22α Ιουνίου του 2011 αποτελεί την πιο «μαύρη» μέρα στην ιστορία της Ρίβερ Πλέιτ. Καθώς η ομάδα από την Αργεντινή υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Παράλληλα είναι και μια μέρα που και ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα θέλει να βγάλει από το μυαλό του. 

Οι «μιλιονάριος» αντιμετώπιζαν την Μπελγκράνο σε διπλό αγώνα, ο οποίος θα εξασφάλιζε την παραμονή. Το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 2-0 υπέρ της Μπελγκράνο και πλέον η Ρίβερ ήθελε μια «καθαρή» νίκη με δύο γκολ, που θα πήγαινε το ματς στην παράταση. Κάτι όμως που δεν ήρθε, αφού στο «Μονουμεντάλ» ο αγώνας έληξε 1-1 και η Ρίβερ έπεσε στη δεύτερη κατηγορία. 

Οι οπαδοί της Ρίβερ ήταν εξαγριωμένοι από το πρώτο εκτός έδρας ματς, κάνοντας μάλιστα εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο έκτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ η Ρίβερ έχανε με 0-2, μια μερίδα οπαδών της ομάδας εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε στους ποδοσφαιριστές

Πιο αναλυτικά ένας κουκουλοφόρος με το ψευδώνυμο «Sub Zero» μπήκε στο γήπεδο και έσπρωξε τον παίκτη της Ρίβερ, Ρομάν, βρίζοντας παράλληλα τους υπόλοιπους παίκτες, μαζί και τον Ματίας Αλμέιδα. Ποδοσφαιριστή σύμβολο για τους «μιλιονάριος». 

Από εκείνη την ημέρα οι περισσότεροι παίκτες αποχώρησαν από την ομάδα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ μάλιστα εκείνη την ημέρα έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα ως ποδοσφαιριστής, αφού αποσύρθηκε από ενεργό δράση. Όχι όμως και ο «Sub Zero». Ενώ στην αρχή συνελήφθη, σήμερα είναι ένας από τους επικεφαλής της φατρίας της barra brava της Ρίβερ. Λέγεται μάλιστα πως έχει γίνει φίλος με έναν πρώην εχθρό του, τον Πάτο Αριέλ Καλβίτσι και πήγαιναν σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας. 

Η υπόθεση για τα επεισόδια άνοιξε μετά από εξέταση του έβδομου άρθρου του νόμου για αθλητικές εκδηλώσεις, που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια. Για όσους εμποδίζουν τους αγώνες, με υλικές ζημιές. 

Παρόλα αυτά ο κουκουλοφόρος και «η ομάδα του» παρά την ποινή που δέχτηκαν, βρέθηκαν κανονικά τέσσερις μέρες μετά στο Μονουμεντάλ. Στη Ρίβερ οι Φερέρας , στους οποίος ανήκει ο γνωστός οπαδός είναι αρκετά γνωστοί. Έκτοτε ο «Sub Zero» έχει βρεθεί σε πολλά παιχνίδια της Ρίβερ. Από αγώνες της Ρίβερ μέχρι και της Αργεντινής. Παρόλο που βρέθηκε πολλές φορές πίσω από τα κάγκελα, πάντα κατέληγε εκτός, αφού η φατρία του, οι Φερέρας είναι αρκετά γνωστή στην περιοχή, αλλά και τη χώρα. Τους αποκαλούν μάλιστα κάτι σαν «διάβολους».