Αλμέιδα: «Καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι πολλοί διεκδικητές του τίτλου»
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Αλμέιδα: «Καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι πολλοί διεκδικητές του τίτλου»

Κώστας Τσίλης 20:10 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 20.08.2024

Ο Αλμέιδα λίγο πριν το κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ξεκαθάρισε πως είναι καλό για όλους και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να διεκδικούν πολλές ομάδες τον τίτλο του πρωταθλητή

Ο Ματίας Αλμέιδα, στην πρώτη σεζόν του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ζει έτσι κι αλλιώς κάτι που είχε πολλά χρόνια να συμβεί. Περισσότερες από δυο ομάδες, να διεκδικούν την κατάκτηση του τίτλου. Και ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ μιλώντας στην κάμερα της Nova, δεν έκρυψε πως είναι μια κατάσταση που και τον ίδιο τον εξιτάρει αλλά και είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσο για το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Αλμέιδα μίλησε μόνο για τον… αντίπαλο, καθώς τα δικά του χαρτιά τα κράτησε κλειστά.

«Προσωπικά είναι η πρώτη εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ένα όμορφο πρωτάθλημα αυτό που ζω, το γεγονός ότι πολλές ομάδες επιδιώκουν έναν κοινό στόχο είναι κάτι που αναβαθμίζει το πρωτάθλημα. Σε όλους εμάς που ζούμε από το ποδόσφαιρο μας αρέσει να βρισκόμαστε σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Μακάρι κάθε φορά να είναι και περισσότερες ομάδες που θα επιδιώκουν να βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία ή στο κύπελλο. Αυτό είναι κάτι που θα βελτιώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, σίγουρα θα υπάρχει καλύτερο θέαμα, καλύτεροι παίκτες. Εμείς οι προπονητές θα πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας ακόμα περισσότερο, κάνει καλό στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας και μακάρι να συνεχίζει να βελτιώνεται με αυτόν τον τρόπο η κατάσταση.

Όσο για το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Αλμέιδα τόνισε «Η ομάδα έχει σταματήσει να σκέφτεται το προηγούμενο ματς. Έχουμε αρκετές μέρες που δουλεύουμε για το επόμενο ματς που μας περιμένει. Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα που έχει καλή λειτουργία, έχει ένα καλό και όμορφο στυλ ποδοσφαίρου, σέβομαι τον αντίπαλο όπως κάνουμε με όλους τους αντιπάλους. Έχουν ένθερμους οπαδούς, έναν εξαιρετικό προπονητή, εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, πολλούς νεαρούς παίκτες, κάτι παρόμοιο διαθέτουμε και εμείς. Περιμένω έναν αγώνα με καλό θέαμα, εμείς ξέρουμε πολύ καλά ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες αλλαγές στις θέσεις κάποιων παικτών, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς του ΠΑΟΚ είναι σχεδόν παρόμοιο με αυτό που αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο, αλλά παρατηρώ πως διατηρούν μια κεντρική ιδέα στο παιχνίδι τους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αξιολογήσουμε».