Αλμέιδα: «Ο Πινέδα έπαιξε με πυρετό, μας ενδιαφέρει μόνο το επόμενο ματς»
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Αλμέιδα: «Ο Πινέδα έπαιξε με πυρετό, μας ενδιαφέρει μόνο το επόμενο ματς»

Κώστας Τσίλης 22:29 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:06 - 14.08.2024

Ο Αλμέιδα αποκάλυψε πως εκτός από τις πολλές απουσίες που είχε η ΑΕΚ, υπήρχε και πρόβλημα με τον Πινέδα που έπαιξε με πυρετό

Αυτό που όλοι ξέραμε πριν από την σέντρα του ματς της ΑΕΚ στο Ηράκλειο, είναι πως ο Ματίας Αλμέιδα θα έπρεπε να βρει λύσεις για τις απουσίες του Σιμάνσκι, του Γκαρσία, του Αραούχο, του Γαλανόπουλου, του Φερνάντες και του Μοχαμάντι. Αυτό που αποκάλυψε ο Αργεντινός τεχνικός μετά το ματς, ήταν πως και ο Πινέδα έπαιξε με υψηλό πυρετό. Αλλά την δουλειά την έκανε καλά. Όπως και ο Μάνταλος.

«Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ο αντίπαλος με ένα δύσκολο σύστημα να το αντιμετωπίσεις. Χρειαστήκαμε κάποιο διάστημα για να προσαρμόσουμε τα μαρκαρίσματα στο κέντρο. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι σε γενικές γραμμές».

- Για το αν άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ ελλείψει Αραούχο με δεδομένο πως δεν υπήρχε παίκτης που να παίζει τον ρόλο του:

«Ναι, είχαμε σχεδιάσει ο Πέτρος να βοηθάει στα αμυντικά χαφ και ο Πινέδα να είναι πιο ψηλά. Ο Πινέδα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά απ' αυτά του Σέρχιο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις, δεξί μπακ, αριστερό μπακ, αμυντικό χαφ, ξέρω τα χαρακτηριστικά του και ξέρω ότι σε αυτή τη θέση μπορεί να έχει καλή απόδοση. Την προηγούμενη μέρα ήταν με υψηλό πυρετό και πραγματικά είναι ο τυπικός ποδοσφαιριστής που αφήνει την ψυχή του σε κάθε μπάλα που παίζει. Μου άρεσε πολύ η δουλειά που έκανε ο Μάνταλος σε μία θέση που έχει παίξει στο παρελθόν, είναι θέση κλειδί με το ταλέντο που έχει του δίνουμε περισσότερες πρωτοβουλίες και σήμερα τα πήγε πολύ καλά».

- Για τη μάχη του πρωταθλήματος ποιο είναι το στοιχείο που πρέπει να έχει η ομάδα:

«Θεωρώ ότι με βάση τα όσα έχω δει και στα προηγούμενα πρωταθλήματα που υπήρχε μεγάλη διαφορά της 1ης από τις υπόλοιπες, ο πρωταθλητής μπορεί να έβγαινε από τον Φλεβάρη. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά το πρωτάθλημα δίνει και χαρίζει περισσότερο ανταγωνισμό. Είμαστε πολλές οι ομάδες που προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικές μέχρι το τέλος. Αλλά γενικά εγώ είμαι της ιδέας ότι πρέπει να πηγαίνεις κάθε ματς ξεχωριστά. Εμείς έχουμε άλλο ένα ματς την Τετάρτη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Από αύριο σκεφτόμαστε τον επόμενο αντίπαλο».