Αλμέιδα: «Σκότωσαν έναν δικό μας φίλαθλο και όλα συνέχισαν κανονικά, τώρα δεν καταλαβαίνω τι αποφάσισαν»

Αλμέιδα: «Σκότωσαν έναν δικό μας φίλαθλο και όλα συνέχισαν κανονικά, τώρα δεν καταλαβαίνω τι αποφάσισαν»

Κώστας Τσίλης 21:24 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 14.08.2024

Πολλές φορές ο Αλμέιδα έχει μιλήσει για την ακατανόητη απόφαση για κλειστά γήπεδα και το έκανε και ακόμα μια φορά με πολύ γλαφυρό τρόπο

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που παίρνει ενέργεια από τον κόσμο της. Παίρνει ρυθμό από την εξέδρα. Γι αυτό ίσως είναι και η ομάδα που έχει «πληρώσει», φυσικά χωρίς να ευθύνεται, περισσότερο από κάθε άλλη, αυτή την απόφαση απαγόρευσης που έχει επιβάλλει η Πολιτεία. 

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει μιλήσει πολλές φορές γι αυτό το θέμα και το έχει στηλιτεύσει. Το έκανε σήμερα για ακόμα μια φορά, φέρνοντας μάλιστα στην συζήτηση, αυτό που ακολούθησε της δολοφονίας του Μιχάλη, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Αλμέιδα για τις μεταγραφές της ΑΕΚ τον Γενάρη και το συμβόλαιο του Αραούχο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:01 - 24.01.2024

Ο Αλμέιδα για τις μεταγραφές της ΑΕΚ τον Γενάρη και το συμβόλαιο του Αραούχο

Στο τραπέζι και μάλιστα με λεπτομέρειες, έβαλε ο Αλμέιδα τον τρόπο που η ΑΕΚ κινείται και τώρα στην χειμερινή μεταγραφική αγορά, αλλά ακόμα και το πως θα κινηθεί το καλοκαίρι, ενώ απάντησε και για την περίπτωση του συμβολαίου του Αραούχο

«Δεν κατάλαβα γιατί πήραν αυτή την απόφαση. Μας έκανε ζημιά πιστεύω αυτό γιατί η ομάδα μας με την ενέργεια που μας δίνει ο κόσμος είναι μοναδική. Και οι λεγόμενες μικρές ομάδες; Δεν γίνεται ζημιά σε αυτές; Εδώ πέθανε ένας άνθρωπος. Μια οικογένεια καταστράφηκε με αυτό που συνέβη στον αστυνομικό. Αλλά δεν ήταν στο ποδόσφαιρο αυτό που έγινε. Γιατί παίζουν στο μπάσκετ με κόσμο; Ποια είναι η διαφορά; Ίσως μπορεί κάποιους να τους βολεύει η ΑΕΚ να παίζει χωρίς κόσμο. 

Γιατί εμάς σκότωσαν τον δικό μας φίλαθλο και όλα συνέχισαν με τον ίδιο τρόπο. Η ΑΕΚ μπορεί πάντα να προσπαθεί να κερδίσει, άλλες φορές να τα καταφέρνει, άλλες να χάσει, άλλες να φέρει ισοπαλία. Όμως ποτέ δεν προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο όταν προηγούμαστε, δεν πετάμε μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Κι αυτό φάνηκε γιατί πριν έρθουμε εδώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η ΑΕΚ αν δεν κάνω λάθος στην έδρα του Ολυμπιακού είχε 16 παιχνίδια που δεν είχε κερδίσει. 

Πέντε χρόνια. Έχουν κερδηθεί σημαντικά πράγματα. Είδατε καμιά φορά να πετάμε μπάλες μέσα γιατί χάνουμε; Όχι. Ή να προσπαθούμε να κλέψουμε χρόνο; Η ΑΕΚ αλλάζει και αυτό είναι μέρος του πρότζεκτ που λέγαμε. Είναι αλήθεια πως θέλουμε πάντα να κερδίζουμε, αλλά δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις, αλλιώς θα ήταν πολύ εύκολο. Αλλά ναι, η παρουσία του κόσμου μας είναι θεμελιώδης για μας γιατί το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. 

Υπάρχει κόσμος που περιμένει το παιχνίδι της Κυριακής για να πάει με το παιδί του, με τον φίλο του με το κρύο. Και χωρίς κόσμο, ό,τι είναι όμορφο βγαίνει άσχημο. Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ όμορφο για να το δεις όμορφο. Η μπάλα μπορεί να περάσει πέντε μέτρα από το τέρμα, ο κόσμος να νομίσει ότι ήταν γκολ και να φωνάξει. Η πίεση που ασκούμε με τη βοήθεια του κόσμου σε ανυψώνει και σου δίνει ώθηση για να συνεχίσεις. Μακάρι να αλλάξει».