Αλμέιδα: «Τεράστια ιστορία ο Άγιαξ, αλλά η ΑΕΚ έχει πάντα νοοτροπία νικητή»

Αλμέιδα: «Τεράστια ιστορία ο Άγιαξ, αλλά η ΑΕΚ έχει πάντα νοοτροπία νικητή»

Κώστας Τσίλης 16:49 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 14.08.2024

Με νοοτροπία νικητή όπως και απέναντι στην Μπράιτον θα μπει αύριο στο γήπεδο η ΑΕΚ, αλλά όπως τόνισε ο Αλμέιδα, ο Άγιαξ είναι ένα πολύ μεγαλύτερο μέγεθος

Το αυριανό ματς της ΑΕΚ απέναντι στον Άγιαξ είναι ιστορικό για περισσότερους από έναν λόγους αλλά και κομβικό με βάση τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στον όμιλο, μετά το τεράστιο διπλό στο Μπράιτον. Όμως για τον Ματίας Αλμέιδα, η νοοτροπία που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές του στο αυριανό παιχνίδι, θα είναι ακριβώς η ίδια και με το ματς στην Αγγλία, αλλά και με οποιοδήποτε παιχνίδι πρωταθλήματος. Μια νοοτροπία νικητή. Ο Αλμέιδα τόνισε πως ο Άγιαξ είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος, αλλά επανέλαβε αυτό που πάντα λέει και στους ποδοσφαιριστές του. Πως όταν μπαίνουν μέσα στο γήπεδο, είναι έντεκα εναντίον έντεκα και δεν μετράει καμία ιστορία. Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα

Ο Πινέδα επιστρέφει με Άγιαξ σε ρόλο κλειδί, για να επαναφέρει την ΑΕΚ του Μπράιτον και της Λεωφόρου
EUROPA LEAGUE

08:27 - 04.10.2023

Ο Πινέδα επιστρέφει με Άγιαξ σε ρόλο κλειδί, για να επαναφέρει την ΑΕΚ του Μπράιτον και της Λεωφόρου

Η ανάγκη διαχείρισης κράτησε τον Πινέδα εκτός αρχικού σχήματος με Ατρόμητο και ΟΦΗ αλλά στο κρίσιμο ματς με τον Άγιαξ, θα επανέλθει και μάλιστα σε πολύ κομβικό ρόλο στην ενδεκάδα της ΑΕΚ

Για αν βλέπει διαφορετικά την προοπτική στον όμιλο μετά τη νίκη στο Μπράιτον και αν θεωρεί κομβικό το ματς με τον Άγιαξ: «Η νίκη απέναντι στην Μπράιτον ήταν σημαντική για εμάς. Αλλά δεν αλλάζει τίποτα το αυριανό παιχνίδι στην σκέψη μας και τη νοοτροπία μας. Θα αντιμετωπίσουμε για μια ομάδα φορά, έναν αντίπαλο με ιστορία. Έναν αντίπαλο που σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αναγνωρίσιμος από τις μικρές ηλικίες μέχρι και την πρώτη ομάδα. Το αυριανό ματς θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως ήταν και με την Μπράιτον».

Για το θέμα της πνευματικής και σωματικής διαχείρισης, στα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Για μένα το θέμα έντασης είναι σημαντικό. Είναι δύσκολο γιατί υπάρχουν πολλά ματς και μικρό διάστημα για ξεκούραση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να αλλάζουμε τα λεπτά συμμετοχής στους αγώνες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουμε ένα ροτέισον αρκετό στην ομάδα. Σχετικά με την σκέψη και τη νοοτροπία. Για μένα υπάρχει μόνο μια και παντοτινή. Μια νοοτροπία που εξαρτάται που πρέπει να φτάσει κάποιος. Το λάθος που γίνεται στο ποδόσφαιρο, είναι να διαχωρίζεις τις διοργανώσεις. Καμία φορά ένας άνθρωπος, υποτιμά έναν άλλον άνθρωπο. Ο Μαικλ Τζόρνταν, ο Σουμάχερ, είχαν νοοτροπία νικητή. Τόσοι πολλοί άνθρωποι που έγραψαν ιστορία, είναι νοοτροπία νικητή. Η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών μας, είναι νοοτροπία νικητή. Και το έχουν δείξει με τα νούμερα. Και μετά από 6,5 μήνες, χάσαμε το πρώτο ματς στο πρωτάθλημα. Τελευταία με ρωτούσαν πολύ για νοοτροπία, νομίζω τα έργα και οι πράξεις το δείχνουν. Γι αυτό το γκρουπ είναι ένα κίνητρο να παίζουν ποδόσφαιρο. Το διασκεδάζουν οι παίκτες κάθε φορά που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό ως προπονητή, μου μεταδίδει μια ηρεμία».

Για την ετοιμότητα Μουκουντί και Βίντα: «Ακόμα είμαστε στην φάση που τους βλέπουμε. Σίγουρα αύριο πριν από το παιχνίδι, θα δούμε πως είναι και θα αποφασίσω».

Για το πως περιμένει το αυριανό ματς, ως προς τον ρυθμό: «Θα είναι ένα ματς απέναντι σε δυο ομάδες με παρόμοιο στιλ. Με μεγάλη δυναμικότητα στο επιθετικό κομμάτι. Όπου σ’ όλα τα ματς δημιουργούνται καταστάσεις για γκολ. Αυτό που περιμένουμε είναι να μετατρέπουμε εμείς τις φάσεις μας σε γκολ και να μην κάνει το ίδιο ο αντίπαλος. Αυτό θα ήταν το ιδανικό».

Για τις διαφορές και τις ομοιότητες του Άγιαξ με τον Μπράιτον: «Δυο κλαμπ διαφορετικά. Δυο διαφορετικά πρωταθλήματα. Δυο διαφορετικές απαιτήσεις. Μια παρόμοια νοοτροπία, καθώς είναι δυο επιθετικές ομάδες που θέλουν κατοχή. Αλλά μιλάμε για τον Άγιαξ, μια ομάδα που έχει κερδίσει πολλά πράγματα. Και παγκοσμίως αναγνωρίσιμος λόγω του στιλ του. Με εμπειρία στις διοργανώσεις. Έχουνε περάσει από τον Άγιαξ μεγάλοι παίκτες και προπονητές. Και δεν είναι εύκολο να αγοράσεις ιστορία. Την ιστορία την γράφεις. Η Μπράιτον είναι μια ομάδα με εξαιρετικό σύστημα παιχνιδιού. Μ’ έναν προπονητή που κάνει κάτι πολύ σημαντικό στην ιστορία του. Με επενδύσεις πολύ μεγαλύτερες από τον Άγιαξ και ο Άγιαξ με πολύ μεγαλύτερες από τις δικές μας. Αυτές είναι οι διαφορές. Όπως λέω πάντα, παίζουν πάντα έντεκα εναντίον έντεκα. Εκείνη την στιγμή δεν μετράει το παρελθόν ή το παρόν, αλλά μετράει μόνο αυτό που γίνεται εκείνη την στιγμή. Φυσικά τους σέβομαι όλους».