Αλμέιδα: «Θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο»

Αλμέιδα: «Θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο»

Κώστας Τσίλης 16:31 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:08 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα θα κάνει και στην Ευρώπη, αυτό που έκανε και πέρυσι σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όταν διεκδίκησε τα πάντα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου ματς

Για τον Ματίας Αλμέιδα τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα είτε πρόκειται για κρίσιμο ματς με την Μαρσέιγ, όπως το αυριανό, είτε για παιχνίδια πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ θα παλεύει και θα δίνει τα πάντα, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Αλμέιδα ξεκαθάρισε πως η Ένωση έχει τεράστια διάθεση να συνεχίσει στην Ευρώπη, ενώ επεσήμανε πως πλέον ο τρόπος που αντιμετωπίζουν όλη την ΑΕΚ στον όμιλο, είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την μέρα της κλήρωσης. Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα:

-Για τα στοιχεία που πρέπει να προσέξει περισσότερο η ΑΕΚ

«Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε κάθε ενέργεια που κάνει ο αντίπαλος. Σε κάθε κόρνερ, σε κάθε κίνηση. Να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει εύκολα. Είναι πολλά που πρέπει να προσέξουμε. Και αυτά τα πολλά που πρέπει να προσέξουμε, είναι για να είμαστε ανταγωνιστικοί, απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι η Μαρσέιγ».

Η μεγάλη πρόκληση του Γκαρσία
EUROPA LEAGUE

08:32 - 08.11.2023

Η μεγάλη πρόκληση του Γκαρσία

Ο Γκαρσία ετοιμάζεται για να επιστρέψει στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ματς με την Μαρσέιγ, κάτι που ο ίδιος περιμένει σαν «τρελός» και η Ένωση περιμένει πολλά

- Για το αν υπάρχει πίεση από το γεγονός πως δεν έχει νικήσει ακόμα η ΑΕΚ εντός έδρας στην Ευρώπη

«Εμείς γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς. Ποτέ δεν προσπαθούμε να βάζουμε την λέξη πίεση ως προς το ποδόσφαιρο. Έχουμε την όρεξη και την διάθεση, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Να τελειώσει το παιχνίδι με μια νίκη, θα ήταν αυτή που ακόμα δεν έχουμε πάρει και θα ήταν χρήσιμη για το θέμα των θέσεων στο γκρουπ. Αλλά αν σκεφτόμαστε έτσι, ξεφεύγουμε και δεν σκεφτόμαστε αποκλειστικά και μόνο τον τρόπο παιχνιδιού μας. Θα πρέπει να σκεφτούμε πως κάποια σημεία του προηγούμενου παιχνιδιού τα πήγαμε καλά. Και με βάση αυτό, πιστεύω πως αν βασιστούμε σ’ αυτά τα στοιχεία, τότε μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σ’ έναν καλό αντίπαλο όπως είναι η Μαρσέιγ».

- Αν επηρεάζει η απουσία του Ρονζιέρ

«Ο αντίπαλος έχει ένα βαθύ ρόστερ, με 3-4 ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να επικεντρωθούμε στην δική μας ομάδα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που συνήθως κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο».

- Για το γεγονός πως δεν υπάρχουν απουσίες

«Είναι σημαντικό για το σύνολο της ομάδας. Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει δικαιολογίες για τις απουσίες. Πιστεύω στο σύνολο που προπονώ, πιστεύω σε κάθε έναν ξεχωριστά. Το πλεονέκτημα όταν όλοι είναι διαθέσιμοι, είναι πως υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους. Και είναι υποχρεωμένοι να έχουν καλή απόδοση. Εμείς θα δουλέψουμε σαν ομάδα, σαν σύνολο, χωρίς να εξαρτόμαστε από έναν ή δυο ποδοσφαιριστές».

- Για τα χαρακτηριστικά του Γκατούζο ως προπονητής

«Το να μιλήσω για χαρακτηριστικά είναι δύσκολο, γιατί δεν είμαι παίκτης της Μαρσέιγ. Μπορώ να κάνω μια γρήγορη ανάγνωση και αυτό που μπορώ να πω είναι πως με τον νέο προπονητή το στιλ έχει αλλάξει. Μεταδίδει πάθος. Σε συγκεκριμένα σημεία, ασκούν πίεση. Έχουν κάποιες αλλαγές που μπορούν να κάνουν στις κινήσεις επιθετικά. Ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα, μέχρι τον τελευταίο αναπληρωματικό, έχουν καλά πόδια. Και έχει δώσει το δικό του στιλ.

- Για την εικόνα του γκρουπ και ποια είναι τα δυο φαβορί για πρόκριση

«Όταν έγινε η κλήρωση, ήταν άλλα τα φαβορί. Για πολλούς λόγους. Εμείς επιδείξαμε ανταγωνισμό. Δείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί, απέναντι στον οποιονδήποτε. Πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και όταν με το καλό τα καταφέρουμε, τότε θα είμαστε το φαβορί. Το να το πούμε πριν, θα ήταν λάθος. Εμείς μόνο θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Υπάρχει μια διαφορά από την πρώτη μέρα που έγινε η κλήρωση, μέχρι τώρα. Σίγουρα εκείνη την στιγμή όταν έλεγαν το όνομα της ΑΕΚ το έλεγαν με συγκεκριμένο τρόπο και τώρα το κάνουν μ’ άλλο τρόπο. Σε εμάς πρέπει να δίνει δύναμη, γιατί κάναμε να μας σέβονται σ’ αυτό το γκρουπ. Και δεν είναι όπως το σκεφτόντουσαν αρχικά. Όλοι μας ξέρουμε πως την μάχη θα την δώσουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Έχουμε ποιότητα, έχουμε τα εργαλεία, έχουμε μεγάλη επιθυμία και όρεξη να προχωρήσουμε».

- Για το που μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ

«Είμαστε ένα γκρουπ παθιασμένων ανθρώπων, που δεν θεωρεί τίποτα χαμένο και θέλει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Ονειρευόμαστε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και καταλάβαμε πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Στην ζωή όταν κάποιος δείχνει πάθος, σεβασμό, αγάπη, όταν υπάρχει πάντα ένωση, δεν υπάρχουν εμπόδια. Οπότε είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, που κυνηγάνε τους στόχους τους»