Αλμέιδα: «Θέλουμε το πρωτάθλημα, αλλά όποιος νιώθει πίεση, δεν πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο»
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Αλμέιδα: «Θέλουμε το πρωτάθλημα, αλλά όποιος νιώθει πίεση, δεν πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο»

Κώστας Τσίλης 19:19 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 14.08.2024

Ο Άλμειδα έβαλε τα πράγματα στην σωστή τους βάση, ως προς την πίεση που υπάρχει στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος

Θεωρητικά, μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και την ήττα από τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ πηγαίνει με… πίεση για τη νίκη στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Όμως για τον Ματίας Αλμέιδα, η λέξη αυτή δεν υπάρχει ούτε στο δικό του λεξιλόγιο και όπως τόνισε μιλώντας στην κάμερα της Nova, δεν πρέπει να υπάρχει σε κανενός που ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Ο Αργεντινός τεχνικός ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ θέλει το πρωτάθλημα, ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο ρόστερ, αλλά πίεση δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς.

«Την λέξη πίεση μπορώ να την καταλάβω. Προέχομαι από ένα μέρος που υπάρχει και δέχεται πολύ πίεση, διότι δεν μπορούν να έχουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι. Εμείς θέλουμε πάντα να κερδίζουμε και το βλέπω σαν την δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο. Αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη και όποιος νιώθει πίεση στο ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο. Κάνουμε αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους και πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας, για να κερδίζουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε για να κερδίζουμε. Το τελευταίο διάστημα είχα λίγο χρόνο και διάβασα αρκετά την ιστορία των ομάδων στην Ελλάδα, είδα πως η ΑΕΚ τα τελευταία 20 χρόνια έχει πάρει λίγες φορές το πρωτάθλημα. 

Εμείς θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Προσωπικά δεν σκέφτομαι με την πίεση. Είμαστε δεύτεροι, όποιος θέλει να δει κάτι άλλο είναι οκ, αλλά έχει να κάνει με στρατηγική. Ξέρω την ομάδα μου, έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και επίσης ξέρω πως η αλλαγή της νοοτροπίας θα πρέπει να είναι γενική. Έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ, χάσαμε ένα παιχνίδι, φέραμε ισοπαλία σ’ ένα άλλο. Θα υπάρξουν και θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Η φετινή σεζόν θα παιχθεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, του τελευταίου παιχνιδιού. Δεν πιστεύω πως όταν κερδίζουμε είμαστε τέλειοι, ούτε όταν χάνουμε πρέπει να κάνουμε τα πράγματα δραματικά. Δουλεύουμε πολλές ώρες και θέλουμε τα πράγματα να πάνε καλά».

- Για το διαφορετικό που θα κάνει η ΑΕΚ στην Τούμπα, σε σχέση με το ματς της κανονικής περιόδου

«Είναι δυο ομάδες που παίζουν ένα παρόμοιο στιλ παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και μου αρέσει το σύστημα που παίζει. Αξιολογώ το πως καταθέτουν την ψυχή τους οι ποδοσφαιριστές του. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας πως θα πρέπει να παίξουμε για να το πετύχουμε».