Αλμέιδα: «Το πρόβλημα της βίας είναι πολύ πιο βαθύ από το ποδόσφαιρο»

Αλμέιδα: «Το πρόβλημα της βίας είναι πολύ πιο βαθύ από το ποδόσφαιρο»

Κώστας Τσίλης 17:33 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 14.08.2024

Το σύνθημα εν όψει του δεύτερου αγώνα κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδωσε ο Ματίας Αλμέιδα που κατέθεσε και το σχόλιό του για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δέκα μέρες σε εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος που τρελαίνεται να μιλάει για ποδόσφαιρο. Και μπροστά στην πρόκληση μιας ευρωπαϊκής πορείας πολύ περισσότερο. Όμως όταν λόγω των τραγικών γεγονότων στη Νέα Φιλαδέλφεια, η συζήτηση πηγαίνει στη βία, τότε ο Αργεντινός βάζει το θέμα πολύ πιο βαθιά από το ποδόσφαιρο. Διότι για τον Αλμέιδα είναι ένα πολύ πιο βαθύ πρόβλημα.

Όσο για το αυριανό ματς, ο Αργεντινός τεχνικός έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, πως όλα ξεκινούν από το μηδέν και πως η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει από την αρχή στο γήπεδο, ό,τι έκανε στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο φινάλε του πρώτου παιχνιδιού στο Ζάγκρεμπ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα:

Για το αν κρύβει παγίδες το ματς, μετά τη νίκη στο Ζάγκρεμπ:

«Πιστεύω πως το προηγούμενο ματς έχει πλέον τελειώσει. Θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Γιατί αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που παίζει καλά ποδόσφαιρο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, για να πάρουμε τη νίκη».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο, που λαχταρά την πρόκριση, αλλά είναι φορτισμένος συναισθηματικά:

«Είμαστε όλοι πολύ συγκινημένοι που θα έχουμε την στήριξη του κόσμου. Ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές μας θα νιώσουν αυτή την αγάπη που τους μεταφέρεται πάντα στο γήπεδο μας. Και θα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο για να μπορέσουμε να προκριθούμε».

Για το εάν είναι η ομάδα έτοιμη, για τόσα συνεχόμενα ματς και μάλιστα κρίσιμα, αμέσως μετά την προετοιμασία.

«Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ και είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει ένας πολύ καλός ανταγωνισμός ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Οι δικές μου αποφάσεις είναι όλο και πιο δύσκολες. Ταυτόχρονα αυτό που μου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση γιατί ξέρω πως μπορώ να υπολογίζω σ’ όλους τους παίκτες. Και σίγουρα θα υπάρξει ροτέισον σ’ όλα αυτά τα παιχνίδια».

Για το τι περιμένει αύριο από την ΑΕΚ, σε σχέση με το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ.

«Παίξαμε πολύ καλύτερα στο πρώτο ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Διορθώσαμε κάποια πράγματα, που είχαμε συζητήσει πριν από το παιχνίδι. Και παίζαμε απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έπαιξε καλά. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πρώτο παιχνίδι, καταλάβαμε πως οποιαδήποτε χαλάρωση απέναντι σ’ αυτόν τον αντίπαλο, δεν επιτρέπεται. Και το καλύτερο παράδειγμα είναι ο τρόπος που τελειώσαμε το παιχνίδι και κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε εξ αρχής».

Για το πόσο δύσκολο είναι να παίξει η ΑΕΚ σ’ αυτές τις δύσκολες καταστάσεις και για το τι πρέπει να γίνει για να απομονωθεί η βία από το ποδόσφαιρο.

«Θεωρώ πως αυτό το θέμα είναι πολύ πιο βαθύ. Η βία υπάρχει στον κόσμο, όχι στο ποδόσφαιρο. Και πιστεύω πως υπάρχει κόσμος που είναι εξειδικευμένος για να ελέγξει την βία. Εμείς είμαστε μέρος ενός θεάματος που προσπαθεί να δώσει χαρά στον κόσμο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε καλύτεροι επαγγελματίες. Να επιδεικνύουμε την δέσμευση που έχουμε στο κλαμπ. 

Αλλά μιλώντας για την βία στο ποδόσφαιρο, πρέπει να επικεντρωθούμε γενικά στην βία στον κόσμο. Ακόμα υπάρχουν πόλεμοι. Εγώ είμαι υπέρ της ειρήνης και ακόμα δεν χωράει στο μυαλό μου ότι χάνει τη ζωή του κάποιος για το ποδόσφαιρο ή σε πολλές χώρες κάποιος χάνει τη ζωή του για ένα ζευγάρι παπούτσια. Και επομένως το πρόβλημα της βίας είναι πολύ πιο βαθύ από το ποδόσφαιρο».