Αλόνσο: «Να βάλουμε εμείς τους όρους μας απέναντι στην Τσέλσι»

Ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Αλόνσο: «Να βάλουμε εμείς τους όρους μας απέναντι στην Τσέλσι»

Λάμπρος Γκαραγκάνης 16:46 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 23.10.2024

Ο Ντιέγκο Αλόνσο θεώρησε κομβικό παράγοντα, που θα κρίνει την έκβαση του αγώνα με την Τσέλσι, το ομαδικό πνεύμα. Ζητώντας να βάλει ο Παναθηναϊκός τούς δικούς του αγωνιστικούς όρους στο ματς του ΟΑΚΑ. Ο Ουρουγουανός, όπως και στο Ηράκλειο, αφιέρωσε όλη τη χρονιά στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται, στο ΟΑΚΑ, την Τσέλσι για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League. Επιζητώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μετά την ισοπαλία 1-1 της πρεμιέρας κόντρα στην Μπόρατς στη Βοσνία. Ο Ντιέγκο Αλόνσο σχολίασε τη σημασία της άμυνας στον αγώνα με τους Άγγλους, ζητώντας ομαδική δουλειά και συνοχή για να έρθει το επιθυμητό. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Ουρουγουανού προπονητή στη συνέντευξη Τύπου, η οποία έγινε στο ΟΑΚΑ:

Για την καλή αμυντική λειτουργία στα πρόσφατα εντός έδρας του Τριφυλλιού: "Η άμυνα είναι πολύ σημαντική. Για να παίξεις απέναντι στην Τσέλσι, αλλά και στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Η καλή άμυνα σού δίνει τη δυνατότητα να έχεις και καλή επίθεση".

Για τις ομοιότητες του αγώνα, με τα φετινά ματς απέναντι σε Λανς και Άγιαξ και αν η τακτική που ακολούθησε στα προηγούμενα θα επαναληφθεί: "Το κοινό του αγώνα με την Τσέλσι είναι η ατμόσφαιρα. Ποδοσφαιρικά είναι διαφορετικές ομάδες. Σε ποιότητα η Τσέλσι είναι σε υψηλότερο επίπεδο από τη Λανς και τον Άγιαξ. Όμως αυτό δεν τροποποιεί τη σκέψη μας για το πως θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε τις δυνατότητες να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε σημαντική προσπάθεια σε όλες τις γραμμές".

Για το αν μπορεί να παίξει σε παθητικό ρόλο και με αντεπιθέσεις απέναντι στην Τσέλσι, ώστε να πάρει αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός: "Ελπίζουμε να βάλουμε εμείς τους όρους μας με την Τσέλσι. Είμαστε ρεαλιστές για τον αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας. Προετοιμάζουμε την ομάδα να μπορεί να σταθεί σε κάθε κατάσταση. Είχαμε λίγες δυνατότητες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να το πράξουμε αυτό. Αν είχαμε την ευκαιρία, θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε περισσότερο τις αντεπιθέσεις. Θα υπάρχουν φάσεις που θα κληθούμε να αμυνθούμε και να δημιουργήσουμε αντεπιθέσεις. Θέλουμε τον έλεγχο του 90λεπτου".

Για τη βελτίωση στα τρία τελευταία παιχνίδια και τι θα ήθελε ο ίδιος να δει παραπάνω: "Το πρώτο που θέλω να δω είναι η ανταγωνιστικότητα και το ομαδικό πνεύμα. Από εκεί και πέρα ό,τι έρθει, καλώς να ορίσει".

Για την αστάθεια που δείχνει η Τσέλσι αμυντικά, στα τελεταία παιχνίδια, και πως θα το αντιμετωπίσει αυτό: "Έχουμε σεβασμό, αλλά δεν φοβόμαστε την Τσέλσι. Ακόμα και όταν παίξαμε με ομάδες μικρότερου βεληνεκούς, τις σεβαστήκαμε. Αυτό έμαθα στη χώρα μου, από μικρός. Να σέβομαι τους πάντες. Να σέβομαι το ποδόσφαιρο. Μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Δεν ξέρω το ποσοστό των πιθανοτήτων μας. Αν έχω 1%, θα το κυνηγήσω. Αυτό είναι το ομαδικό πνεύμα. Πάντα να δίνουμε τη μάχη μας. Τούτο είναι το σημαντικό. Έτσι το κάναμε στα ματς με Άγιαξ και Λανς. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε και με την Τσέλσι.

Πελίστρι: «Ο κόσμος θα βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας»
CONFERENCE LEAGUE

16:53 - 23.10.2024

Πελίστρι: «Ο κόσμος θα βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας»

Ο Φακούντο Πελίστρι εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Τσέλσι για το Conference League. Τι είπε ο Ουρουγουανός για τη στήριξη του κόσμου, την απόφασή του να έρθει στο Τριφύλλι και τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Σε όλη την καριέρα μου, έως τώρα, όπου και αν είμαι, πάντα ξέραμε και οι παίκτες και εγώ να αντιμετωπίσουμε την πίεση. Να αντιμετωπίσουμε ό,τι γραφόταν από τον Τύπο. Εμπιστοσύνη στους παίκτες μου έχω και προχωράμε μπροστά".

Για τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ: "Έχουμε μεγάλο πόνο και είμαστε θλιμμένοι. Εδώ και δεκαπέντε ημέρες έχουμε τον ίδιο πόνο. Δεν θεωρώ ηθικό και σωστό να πω πως αντιμετωπίσαμε τον πόνο. Μπορούμε να έχουμε σεβασμό στον Τζορτζ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και το δεύτερο, του αφιερώνουμε όλη τη σεζόν".