Κι όμως! Ο Αλόνσο είχε βασικό και αναντικατάστατο Έλληνα ποδοσφαιριστή στην Ίντερ Μαϊάμι

Ο Αλόνσο και ο Τραπ

i

© Inter Miami FC

Κι όμως! Ο Αλόνσο είχε βασικό και αναντικατάστατο Έλληνα ποδοσφαιριστή στην Ίντερ Μαϊάμι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:58 - 09.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 09.06.2024

«Άρωμα» Ελλάδας είχε η εντεκάδα του Ντιέγκο Αλόνσο στην Ίντερ Μαϊάμι, αφού ο Ουρουγουανός επέλεγε συνεχώς στο βασικό του σχήμα τον ομογενή, Ουiλ Τραπ.

O Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας μετά τον Φατίχ Τερίμ και τον Χρήστο Κόντη. Ο Ουρουγουανός προπονητής θα επιστρέψει στους πάγκους μετά από σχεδόν επτά μήνες, όταν και αποτέλεσε παρελθόν από τη Σεβίλλη.

O ίδιος δεν μπόρεσε να φέρει την αλλαγή στην ομάδα της Ανδαλουσίας, με αποτέλεσμα έπειτα από 14 αγώνες να αποχωρήσει στις 16 Δεκεμβρίου του 2023. Πριν από τους «ροχιμπλάνκος», ο Αλόνσο είχε αναλάβει τις τύχες της Ίντερ Μαϊάμι, εκεί όπου πήρε ίσως για πρώτη φορά μία δόση από Ελλάδα. Με ποιον τρόπο; Ο 49χρονος τεχνικός είχε στη βασική του ενδεκάδα ένα αναντικατάστατο μέλος, το οποίο είχε καταγωγή από τη χώρα της Ευρώπης.

Ο λόγος για τον Ουιλ Τραπ. Μπορεί το όνομά του να μην μοιάζει επ΄ ουδενί με ελληνικό, εντούτοις ο 31χρονος είναι ομογενής ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Ο παππούς του μετανάστευσε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού νωρίτερα είχε δοκιμάσει την τύχη του ως ποδοσφαιριστής στα τοπικά της Ελλάδας. Τον Μάιο του 2018, ο Τραπ εκμεταλλεύτηκε την καταγωγή του και έγινε επίσημα Έλληνας πολίτης, αποκτώντας διαβατήριο. Σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ από τις ΗΠΑ, ο σκοπός του ήταν μία πιο εύκολη πρόσβαση στην Ευρώπη, σε περίπτωση που του ερχόταν πρόταση από ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Ουίλ Τραπ και ο Ντιέγκο Αλόνσο, λοιπόν, συνυπήρξαν το 2020 στην Ίντερ Μαϊάμι και ο πρώτος ήταν βασικός υπό τις οδηγίες του δεύτερου. Συγκεκριμένα, ο προπονητής που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Παναθηναϊκός επέλεγε σχεδόν πάντα τον αμυντικό χαφ στην ενδεκάδα του, θεωρώντας τον τον κατάλληλο παίκτη για αυτή τη θέση. Από τα 18 παιχνίδια που έπαιξε ο Τραπ, τα 13 ήταν από την αρχή του 90λέπτου. Μόλις δύο φορές έμεινε εκτός σχήματος - παρόλα αυτά ήταν κανονικά στην αποστολή - ενώ τις υπόλοιπες πέντε φορές αγωνίστηκε ως αλλαγή.