Όταν ο Ράκιτιτς αποθέωσε Μεντιλίμπαρ και Ντιέγκο Αλόνσο με μία πρόταση

Ο Αλόνσο και ο Ράκιτιτς

i

© PS Youtube

Όταν ο Ράκιτιτς αποθέωσε Μεντιλίμπαρ και Ντιέγκο Αλόνσο με μία πρόταση

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:48 - 09.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 09.06.2024

Με τα καλύτερα λόγια είχε μιλήσει ο Ιβάν Ράκιτιτς για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, τον οποίο είχε αποθεώσει μαζί με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζονται να δώσουν τα χέρια, με την επίσημη ανακοίνωση να απομένει για την πρόσληψη του Ουρουγουανού στο «τριφύλλι». Η περίπτωση του Μαουρίτσιο Σάρι δεν προχώρησε - με τον ίδιο να αρνείται ευγενικά - και οι «πράσινοι» προχώρησαν στην εναλλακτική τους λύση, στην οποία ποντάρουν για τη δυναμική επιστροφή σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Ο Αλόνσο προέρχεται από διάστημα απραξίας σχεδόν έξι μηνών, αφού η τελευταία του ομάδα ήταν η Σεβίλλη, από την οποία και έφυγε στις 16 Δεκεμβρίου του 2023. Πριν την αναλάβει, ο άνθρωπος που βρισκόταν στο τιμόνι της ήταν εκείνος που σήκωσε το φετινό Europa Conference League Ο λόγος για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Τόσο για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού όσο και για εκείνον του Ολυμπιακού, ο Ιβάν Ράκιτιτς είχε να θυμάται τα καλύτερα. Λίγο καιρό πριν και συγκεκριμένα τον Απρίλιο, ο Κροάτης μέσος είχε παραχωρήσει δηλώσεις και μεταξύ άλλων τόνισε πως τόσο με τον Αλόνσο όσο και με τον Μεντιλίμπαρ, η Σεβίλλη έπαιζε υπέροχο ποδόσφαιρο.

«Με τον Μεντιλίμπαρ και τον Ντιέγκο Αλόνσο παίζαμε θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούσε να βρεθεί ο τρόπος να σκοράρουμε. Νιώθαμε δυνατοί, όμως έπρεπε να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα.

Τον λάτρευα τον Μεντιλίμπαρ και θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά οι καταστάσεις. Με πληγώνει το ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά, ξεκινώντας από τον εαυτό μου. Ελπίζω να επιστρέψει η σταθερότητα στον σύλλογο, προκειμένου να ξαναγίνει δυνατός», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ιβάν Ράκιτιτς.

Ο Αλόνσο έμεινε στον πάγκο της Σεβίλλης για 14 αγώνες, όταν και αποχώρησε τον Δεκέμβρη του 2023. Ο Ουρουγουανός δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, μετά και τον Μεντιλίμπαρ, αποχωρώντας με συνολικό απολογισμό δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες. Ο ίδιος αντικαταστάθηκε από τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, ένας προπονητής που ακούστηκε τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον Παναθηναϊκό.