Αλόνσο: «Tελικός το παιχνίδι με τον Άρη, στόχος μας το Πρωτάθλημα»

Ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Αλόνσο: «Tελικός το παιχνίδι με τον Άρη, στόχος μας το Πρωτάθλημα»

Λάμπρος Γκαραγκάνης 23:07 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 25.10.2024

Ο Ντιέγκο Αλόνσο μίλησε, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη βαριά ήττα από την Τσέλσι, για τη διαχείριση του ευρωπαϊκού ματς, σε συνάρτηση με τον αγώνα Πρωταθλήματος που έρχεται. Θέτοντας ως κορυφαίο στόχο του Παναθηναϊκού τον εγχώριο τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε με ένα βαθμό, μετά από δύο αγώνες στη League Phase του Conference League, με την εικόνα που παρουσίασε κόντρα στους Λονδρέζους να είναι, επιεικώς, προβληματική. Το βαρύ 1-4 από τους «μπλε» τα λέει όλα. Ο Ουρουγουανός προπονητής, στις δηλώσεις του μετά το ματς, ρωτήθηκε για τη διαχείριση του ρόστερ και της ενδεκάδας, συνδυαστικά με τον αγώνα για τη Stoiximan Super League. Tονίζοντας ότι το επόμενο παιχνίδι με τον Άρη, στο ΟΑΚΑ, είναι τελικός.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο, πιο συγκεκριμένα, μίλησε για:

Τη διαφορά του αγωνιστικού προσώπου του Παναθηναϊκού στα δύο ημίχρονα:

«Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Υπήρξαμε μέσα στο παιχνίδι, ειδικά στα είκοσι πρώτα λεπτά. Στο δεύτερο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, σε μικρό χρονικό διάστημα, και ο αντίπαλος το εκμεταλλεύτηκε. Αυτά τα λάθη συγκέντρωσης, πληρώνονται όταν ο αντίπαλος είναι τόσο ποιοτικός».

Για το τι πήγε στραβά στον σχεδιασμό του αγώνα με την Τσέλσι:

«Ο τρόπος που παραταχθήκαμε στην αρχή, ήταν και το πλάνο μας. Μην ξεχνάμε ότι παίξαμε κόντρα σε αντίπαλο επιπέδου Champions League. Όποια λάθη κάνουμε εμείς, ο αντίπαλος τα εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Το μήνυμα στην διάρκεια της ανάπαυλας ήταν να κρατήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας. Θέλω να πω για τους παίκτες μου ότι παρότι στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου η ήττα έγινε μεγάλη, εκείνοι δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν την μάχη τους. Θα συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι να σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Κυριακής. Γιατί ο πιο σημαντικός αγώνας που έχουμε είναι αυτός της Κυριακής».

Για την κατάσταση του Μλαντένοβιτς και τη σωματική και ψυχολογική προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής:

«Ζήτησε αλλαγή, ναι. Βέβαια ακόμα δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, πόσο σοβαρό είναι. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε την κατάστασή του. Για εμάς ο αγώνας της Κυριακής είναι τελικός. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να βλέπουμε πλέον την προετοιμασία μας για το ματς με τον Άρη».

Για τη διαχείριση του αγώνα με την Τσέλσι και αν «θυσίασε» το ευρωπαϊκό παιχνίδι, ενόψει του ματς Πρωταθλήματος:

«Πάντοτε σκέφτομαι τα πάντα. Αυτή είναι η δουλειά μου, να σκέφτομαι τα πάντα και να τα προετοιμάζω. Όμως η ομάδα που έπαιξε με την Τσέλσι ήταν η ομάδα που έπρεπε να παίξει. Ένα δυναμικό κέντρο, γρήγοροι παίκτες στα εξτρέμ και επίσης ομάδα στην μεσαία γραμμή που να μπορεί να κερδίσει τις μονομαχίες. Η ομάδα που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ήταν η καλύτερη που μπορούσα να κατεβάσω. Την Κυριακή η ιστορία θα είναι διαφορετική».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού στο Conference League:

«Να μπορέσουμε να παίξουμε και στην επόμενη φάση. Υπολείπονται τέσσερις αγώνες και θα δώσουμε την μάχη μας για να κερδίσουμε όλους τους βαθμούς, ώστε να είμαστε στην επόμενη φάση».

Για το ποιοτικό ρόστερ του Παναθηναϊκού και την αποτελεσματικότητά του, που δεν είναι ανάλογη: «Δεν θα κάνω καμία αξιολόγηση στις σκέψεις κάποιων ΜΜΕ ή κάποιων φιλάθλων που γράφουν τη θέση τους.

Δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα επιθυμούσαμε. Στο Πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Η ομάδα βελτιώνεται, ανεβαίνει και παίζει καλύτερα. Είχαμε πιο βαρύ πρόγραμμα από τους άλλους.

Θα πρέπει να κάνουμε νίκες ώστε να πλησιάσουμε την κορυφή. Οι διοργανώσεις, το Κύπελλο, το Πρωτάθλημα, το Conference League, δεν κερδίζονται ούτε τον Νοέμβριο, ούτε τον Δεκέμβριο. Είναι σαν τον μαραθώνιο. Πρέπει να είμαστε συνέχεια συμπαγείς, ώστε να φτάσουμε με καλή φόρμα στο τέλος.

Πριν κάποια χρόνια ο Παναθηναϊκός τον Δεκέμβριο ήταν 11 βαθμούς μπροστά και τελικά δεν πήρε το Πρωτάθλημα. Μακάρι εμείς να ήμασταν αυτή τη στιγμή 11 βαθμούς μπροστά, μακάρι να μπορούσα να βρεθώ σε τέτοια θέση και να έχω τέτοιο αβαντάζ. Ο τελικός μας στόχος είναι να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για αυτό. Ούτε στον σύλλογο, ούτε στη διοίκηση, ούτε στο τεχνικό επιτελείο. Βεβαίως, για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, το να παίζει στην Ευρώπη δίνει πρεστίζ. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Για αυτό υπολείπονται ακόμα τέσσερις αγώνες. Όμως για εμάς ο βασικός στόχος είναι να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα».

Για το αν η θέση του στον πάγκο, πιστεύει πως, είναι επισφαλής και για την εξήγηση του πλάνου του:

«Για το πρώτο σκέλος, δεν είμαι εγώ αυτός που μπορεί να απαντήσει. Είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με τη διοίκηση. Όσον αφορά το δεύτερο, δεν θα σας το απαντήσω γιατί νομίζω ότι αποτελεί έλλειψη σεβασμού η ερώτησή σας. Νομίζω ότι δεν το καταλαβαίνετε, γιατί δεν θέλετε».

Για το αν έπρεπε να κάνει, απέναντι στην Τσέλσι, νωρίτερα αλλαγές:

«Μας έβαλαν τρία γκολ σε δέκα λεπτά. Από το 49' έως το 59'. Και όταν έβαλαν το δεύτερο γκολ, είχε ξεκινήσει μόνο τέσσερα λεπτά το δεύτερο ημίχρονο. Ήδη πριν από το 60' είχαμε ένα σκορ 0-4. Όταν φώναξα τους παίκτες για να κάνω τις αλλαγές, ήδη το σκορ ήταν 0-3. Τα γκολ τα δεχτήκαμε πάρα πολύ γρήγορα. Ενώ φορούσαν τη φανέλα οι παίκτες που θα έμπαιναν, οι αντίπαλοι σκόραραν».