Με μία αγωνιστική, με αναστολή, τιμωρήθηκε ο Αλόνσο από την UEFA

O Ντιέγκο Αλόνσο

i

© Intime

Με μία αγωνιστική, με αναστολή, τιμωρήθηκε ο Αλόνσο από την UEFA

Sportal newsroom 21:59 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:14 - 23.09.2024

Η UEFA επέβαλλε ποινή μίας αγωνιστικής στον Ντιέγκο Αλόνσο, για καθυστερημένη έναρξη αγώνα σε τρία ευρωπαϊκά προκριματικά παιχνίδια του καλοκαιριού. Με αναστολή είναι η ποινή, οπότε κανονικά θα βρίσκεται στον πάγκο με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα ο προπονητής του Τριφυλλιού.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε την επιβολή τιμωρίας μίας αγωνιστικής στον Ουρουγουανό προπονητή, με αιτιολογία το late kick off σε τρεις θερινούς προκριματικούς αγώνες για Europa League και Conference League.

Συγκεκριμένα η ποινή, που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, αφορά τους αγώνες με Μπότεφ Πλόβντιβ έξω, Άγιαξ έξω και Λανς στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με την UEFA, σε αυτά τα παιχνίδια, παρατηρήθηκε καθυστερημένη έναρξη αγώνα (λίγων δευτερολέπτων) με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με τη νομολογία της διοργανώτριας Αρχής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σε τέτοια περίπτωση τιμωρείται ο προπονητής της ομάδας, που έχει την υπαιτιότητα, με μία αγωνιστική. Με την ποινή να συνοδεύεται από αναστολή για ένα έτος. Οπότε, ο Ντιέγκο Αλόνσο θα είναι κανονικά στον πάγκο στην εκτός έδρας πρεμιέρα του Τριφυλλιού με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στο Conference League.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός, ώστε να μην παρατηρηθεί κάτι αντίστοιχο σε άλλο ευρωπαϊκό του παιχνίδι. Διότι εκεί θα χρειαστεί να εκτίσει την ορισθείσα ποινή ο Αλόνσο. Στη Βοσνία, πάντως, δεν θα βρίσκεται στον πάγκο ο προπονητής τερματοφυλάκων, Γιώργος Μουντάκης, που αποβλήθηκε στη ρεβάνς των playoffs της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ.

Συν τοις άλλοις, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε, για πέντε από τα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού, να πληρώσει σημαντικά χρηματικά «πέναλτι». Για χρήση λέιζερ, βεγγαλικών, μπλοκαρισμένους διαδρόμους, κατά περίπτωση, και για τον αριθμό των κίτρινων καρτών που δέχτηκαν οι παίκτες του σε αυτά...

Συνολικά του επιβλήθηκε πρόστιμο 12.000 και 24.500 ευρώ για τα δύο ματς με την Μπότεφ. Με 16.500 ευρώ τιμωρήθηκε για τον πρώτο αγώνα με τον Άγιαξ, με 34.000 ευρώ για τη ρεβάνς κόντρα στους Ολλανδούς και με 78.500 ευρώ για τον επαναληπτικό με τη Λανς. Έως, τώρα, δηλαδή ο «λογαριασμός» στην UEFA έφτασε τις 165.500 ευρώ...