Χαμός με τους Αλβανούς στη Γερμανία

Χαμός με τους Αλβανούς στη Γερμανία

Sportal newsroom 09:45 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 14.06.2024

Πανζουρλισμός επικρατεί στις τάξεις των οπαδών της Αλβανίας, οι οποίοι στην πρεμιέρα με την Ιταλία αναμένεται να είναι 50.000 στο γήπεδο της Ντόρτμουντ, όπου θα γίνει το παιχνίδι.

Η Αλβανία βρίσκεται σε Euro για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 2016 και στις τάξεις των οπαδών της ομάδας επικρατεί... ο κακός χαμός.

Η Αλβανία βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο με Ιταλία, Ισπανία και Κροατία κάνοντας τη δουλειά της αρκετά δύσκολη, καθώς θα παίξει με τρεις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το γεγονός αυτό όμως δεν επηρεάζει τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στο Ντόρτμουντ για το παιχνίδι με την Ιταλία.

Άρχισαν τα όργανα με Σέρβους και Αλβανούς οπαδούς στη Γερμανία
EURO 2024

08:45 - 13.06.2024

Άρχισαν τα όργανα με Σέρβους και Αλβανούς οπαδούς στη Γερμανία

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης με κόσμο της Σερβίας ενόψει του αγώνα με την Αγγλία για την πρώτη αγωνιστική του Euro 2024. Την ίδια ώρα στο ξενοδοχείο που βρέθηκε η αποστολή της Σερβίας τους περίμεναν Αλβανοί οπαδοί για να τους... πικάρουν.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα, περίπου 50.000 Αλβανοί αναμένεται να βρίσκονται στο Signal Iduna Park για να στηρίξουν την προσπάθεια των παικτών του Σιλβίνιο. Οι Αλβανοί μάλιστα έδωσαν δυναμικό παρών και στην πρώτη προπόνηση της ομάδας για να τους εμψυχώσουν ενόψει του αγώνα με την Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για λόγους ασφαλείας η UEFA σε συνεργασία με τις γερμανικές Αρχές μείωσαν τη χωρητικότητα του γηπέδου της Ντόρτμουντ. Συνολικά το γήπεδο χωράει 82.000 φιλάθλους, αλλά για το Euro θα χωράει 20.000 λιγότερους.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι το γεγονός ότι το «κίτρινο τείχος», όπου κάθονται οι φανατικοί της ομάδας γεμίζει με όρθιους φιλάθλους, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχει περισσότερους απ' ότι χωράει. Για τον λόγο αυτό, αλλά και για μεγαλύτερη ασφάλεια το γήπεδο πλέον θα έχει 62.000 θέσεις.