Αμορίμ για Ιωαννίδη: «Φοβάμαι πως μπορεί να έχει χαθεί για πάντα»

Φώτης Ιωαννίδης

i

© Intime

Αμορίμ για Ιωαννίδη: «Φοβάμαι πως μπορεί να έχει χαθεί για πάντα»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:06 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:37 - 12.09.2024

Ο προπονητής της Σπόρτινγκ, Ρούμπεν Αμορίμ, κλήθηκε να σχολιάσει την περίπτωση του Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος παρά το ενδιαφέρον των Πορτογάλων δεν έγινε κάτοικος Λισαβόνας.

Τα περσινά εντυπωσιακά πεπραγμένα του Φώτη Ιωαννίδη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής δεν πέρασαν απαρατήρητα από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας να βρίσκεται μόνιμα στο επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας. Οι Πορτογάλοι έκαναν τα πάντα για να αποκτήσουν τον... περιζήτητο επιθετικό του «τριφυλλιού», όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.

Σε δηλώσεις του, ο Ρούμπεν Αμορίμ μίλησε για την υπόθεση του Ιωαννίδη και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός πως ο ίδιος δεν έγινε κάτοικος Λισαβόνας.

«O Iωαννίδης; Είναι ένας παίκτης που φοβάμαι ότι μπορεί να έχει χαθεί για πάντα. Δεν είναι ο παίκτης μας, δεν ανησυχώ, ανησυχώ να κρατήσουμε τους δικούς μας. Είμαστε συγκεντρωμένοι στους επιθετικούς μας. Όλοι ήξεραν ότι είχαμε ήδη ένα σχέδιο για έναν παίκτη που δεν καταφέραμε. Μιλήσατε ακόμη και για αποτυχία και είναι αλήθεια. Αποτυγχάνοντας να πάρουμε αυτόν τον παίκτη, είχαμε ένα σχέδιο και μια λίστα με πιθανούς παίκτες. Με τον Φώτη (Ιωαννίδη) να μην έρχεται, κοιτάξαμε τη λίστα και τι μας επέτρεψε να διατηρήσουμε τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Υπήρχε μια ομάδα της Premier League που πλήρωσε περισσότερα από εμάς και άφησε τον παίκτη εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Πρώτο θέμα στην A' Bola ο Ιωαννίδης: «Για τέτοια αριστουργήματα τον ήθελε η Σπόρτινγκ!»

Η A’ Bola, λόγω του ενδιαφέροντος της πρωταθλήτριας Σπόρτινγκ, στάθηκε στην γκολάρα του 24χρονου διεθνούς φορ κόντρα στην Ιρλανδία κι έγραψε δημοσιεύοντας το βίντεο με το γκολ: «Ρίξτε μία πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το αριστούργημα του Ιωαννίδη. Γι’ αυτό τον ήθελε η Σπόρτινγκ, για γκολ σαν αυτό. Ο Έλληνας επιθετικός έχει ήδη πετύχει τρία γκολ σε δύο παιχνίδια στο Nations League.

Ο Ιωαννίδης συνεχίζει να είναι καυτός σε αυτό το Nations League. Μετά τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φινλανδία, ο πρώην μεταγραφικός στόχος της Σπόρτινγκ βρήκε ξανά δίχτυα απέναντι στην Ιρλανδία.

Και τι υπέροχο γκολ έβαλε ο Ιωαννίδης! Πάσα του Μπακασέτα, ο Έλληνας επιθετικός σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή και άφησε τον Ιρλανδό τερματοφύλακα κολλημένο στο έδαφος».