Η Γρανάδα απέλυσε τον πρώην προπονητή του Βόλου, Αμπασκάλ μετά από έξι αγώνες

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ στον πάγκο του Βόλου

Η Γρανάδα απέλυσε τον πρώην προπονητή του Βόλου, Αμπασκάλ μετά από έξι αγώνες

Κώστας Τόπας 10:05 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:05 - 21.09.2024

Σύντομη ήταν η θητεία του άλλοτε προπονητή του Βόλου, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ στην Ισπανία, καθώς η Γρανάδα αποφάσισε να απολύσει τον 35χρονο τεχνικό, έπειτα από έξι αγώνες στον πάγκο της.

Η περιπέτεια του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Γρανάδα κράτησε μόλις έξι αγώνες. Μετά την ισοπαλία (2-2) κόντρα στη Μάλαγα, ο «ερυθρόλευκος» σύλλογος πήρε την απόφαση να απολύσει τον άλλοτε προπονητή του Βόλου, ο οποίος δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ στη νέα του ομάδα, όπως αναφέρουν τα Μέσα στην Ισπανία.

Ο Αμπασκάλ ανέλαβε τα ηνία της ισπανικής ομάδας το καλοκαίρι με αποστολή να την οδηγήσει πίσω στην πρώτη κατηγορία. Εναν στόχο που δεν θα μπορέσει να πετύχει μετά τα κακά αποτελέσματα που σημειώθηκαν σε αυτό το ξεκίνημα τη νέας σεζόν, μια έλλειψη νικών που κατέληξαν να καταδικάσουν τον πρώην τεχνικό της ομάδας της Μαγνησίας.

Πρώην προπονητής του Βόλου τσακώθηκε με δημοσιογράφο: «Ρώτα τη γυναίκα σου αν δεν είναι πιο ευτυχισμένη όταν λείπεις από το σπίτι»
REST OF THE WORLD

09:37 - 12.03.2024

Πρώην προπονητής του Βόλου τσακώθηκε με δημοσιογράφο: «Ρώτα τη γυναίκα σου αν δεν είναι πιο ευτυχισμένη όταν λείπεις από το σπίτι»

Ο άλλοτε προπονητής του Βόλου, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ βρίσκεται σε δύσκολη θέση στην τεχνική ηγεσία της Σπαρτάκ Μόσχας και πρόσφατα είχε έναν έντονο διάλογο με έναν δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από την Φάκελ Βορόνεζ, με 2-0.

Ετσι, ο Αμπασκάλ αποχαιρετά τη Γρανάδα με ρεκόρ δύο ήττες, τρεις ισοπαλίες και μία νίκη, χωρίς να κερδίσει μάλιστα ούτε ένα ματς στην έδρα της ομάδας του, υπογράφοντας το χειρότερο ξεκίνημα εντός έδρας για την Γρανάδα στη Β' Κατηγορία, με δύο βαθμούς.

Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με την Μάλαγα, ο Αμαπασκάλ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με το αν φοβάται για τη θέση του, με τον Ισπανό τεχνικό να απαντάει: «Φοβάμαι μόνο τον θάνατο».

«Οι βαθμοί δεν είναι αυτό που θέλουμε και αυτό που πρέπει να έχουμε. Κάποια λάθη έχουν πολύ μεγάλη τιμωρία. Προφανώς είναι λίγο και δεν είναι αυτό που θέλουμε. Θα σηκωθούμε, θα επιμείνουμε και θα δουλέψουμε για να φτάσουν». 

Ωστόσο, η διοίκησης της Γρανάδας αποφάσισε να βάλει τέλος στη συνεργασίας με τον νεαρό προπονητή, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Η Γρανάδα καλείται τώρα να βρει αντικαταστάτη αμέσως και ο σύλλογος φέρεται πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πατσέτα, μια επιλογή που διερευνήθηκε το καλοκαίρι χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά τώρα θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος προπονητής του συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, η ιστορία του άλλοτε προπονητή του Βόλου, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ στο τιμόνι της Σπαρτάκ Μόσχας είχε φτάσει στο τέλος τη. Αναμφίβολα τότε η απόλυσή του ήρθε μετά από μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων που έφτασαν στο πιο κρίσιμο σημείο τους με μια τραυματική ήττα από την Φάκελ Βορόνεζ, η οποία ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος, με 2-0