Από τη Ρέντινγκ στον Ολυμπιακό και από εκεί στη Νότιγχαμ: Τα σενάρια για τον Αμπέι

Από τη Ρέντινγκ στον Ολυμπιακό και από εκεί στη Νότιγχαμ: Τα σενάρια για τον Αμπέι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:42 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 14.08.2024

Ο Νέλσον Αμπέι αναμένεται να γίνει ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, όμως σενάρια από το εξωτερικό τονίζουν ότι ο ίδιος θα αποχωρήσει για λογαριασμό της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει γερά στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα, κάνοντας δικούς του τους Τσικίνιο, Αντρέ Όρτα, Φραν Ναβάρο και οσονούπω τον Γκαστόν Ερναντές. Ωστόσο, αυτοί φαίνεται πως δεν θα είναι οι μόνοι, αφού προ των πυλών βρίσκονται οι Νέλσον Αμπέι και Καρμό.

Σε πρώτο χρόνο, ο κεντρικός αμυντικός της Πόρτο, ετοιμάζει βαλίτσες για το «Ελ Βενιζέλος», με τους Πειραιώτες να έρχονται σε συμφωνία με τον σύλλογο της Πορτογαλίας. Αυτός θα αφορά τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή έως το καλοκαίρι, ενώ λόγος γίνεται και για οψιόν αγοράς του παίκτη. 

Σε δεύτερο υπάρχει η περίπτωση του 20χρονου στόπερ της Ρέντινγκ, Νέλσον Αμπέι, ο οποίος πρόκειται επίσης να γίνει απόκτημα του Ολυμπιακού το επόμενο διάστημα. Εντούτοις, η διαφορά με τον Καρμό είναι πως εκείνος θα αποκτηθεί με αγορά, εν αντιθέσει με τον 24χρονο.

Δημοσιεύματα από το εξωτερικό, λοιπόν, υποστηρίζουν πως η παραμονή του Αμπέι στον Ολυμπιακό μπορεί και να μην είναι μόνιμη. Αναλυτικά, όπως τονίζει το «Football League World», ο Βρετανός αναμένεται να αποτελέσει παίκτης - κλειδί μεταξύ Νότιγχαμ και «ερυθρόλευκων». 

«Όσον αφορά τα πλάνα για τον Άμπι, εκείνος φαίνεται ότι θα είναι παίκτης κλειδί στο «μακροπρόθεσμο» έργο του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον Ευάγγελο Μαρινάκη να είναι ιδιοκτήτης και των δύο ομάδων. Αυτό είναι ένας πιθανός υπαινιγμός ότι θα μπορούσε να κάνει τη μετάβαση στο City Ground κάποια στιγμή, δίχως να είναι γνωστό το πότε», ανέφερε μεταξύ άλλων το δημοσίευμα. 

Ο 20χρονος αμυντικός ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στο αριστερό άνηκε από το 2020 στην Ρέντινγκ. Το συμβόλαιό του όμως έληγε το προσεχές καλοκαίρι κι έτσι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν -βάσει του ρεπορτάζ- αυτή την κατάσταση, για να πείσουν τον Άμπι να τους επιλέξει και να αφήσει στην άκρη την πρόταση της νεοφώτιστης στην Premier League, Λούτον.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Νέλσον Άμπεϊ αναδείχθηκε παίκτης του μήνα για την League 1 της Αγγλίας. Πρόκειται για έναν αριστεροπόδαρο στόπερ με ταχύτητα και καλή τεχνική. Είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές της Αγγλίας κι αποτελεί «προϊόν» της ακαδημίας της Ρέντινγκ. Φέτος καθιερώθηκε στην αγγλική ομάδα, έχοντας συνολικά 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.