Άμραμπατ: «Αν θέλεις να προκριθείς, πρέπει να κερδίσεις τα εντός έδρας ματς»

Άμραμπατ: «Αν θέλεις να προκριθείς, πρέπει να κερδίσεις τα εντός έδρας ματς»

Κώστας Τσίλης 17:01 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 14.08.2024

Ξέρει καλά ο Άμραμπατ και τον Άγιαξ και το ολλανδικό ποδόσφαιρο και έδωσε το στίγμα της αυριανής σημαντικής μάχης της ΑΕΚ στην Ολλανδία

Πιτσιρικάς είχε φορέσει την φανέλα του Άγιαξ. Στο ολλανδικό πρωτάθλημα, έχει γράψει χιλιόμετρα. Επομένως ο Νορντίν Άμραμπατ ίσως είναι ο πιο αρμόδιος, για να δώσει το στίγμα της αυριανής μάχης της ΑΕΚ με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά όπως τόνισε ο Μαροκινός, μετά το τεράστιο διπλό στο Μπράιτον, πλέον η Ένωση χρειάζεται τις νίκες στα εντός έδρας παιχνίδια, για να μπορέσει να κυνηγήσει την πρόκριση. Αναλυτικά όσα είπε ο Άμραμπατ στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πως αισθάνεται που αντιμετωπίζει τον Άγιαξ και για τα προβλήματα της ολλανδικής ομάδας: «Όντως είναι κάτι ιδιαίτερο να αντιμετωπίζω ολλανδική ομάδα και ειδικά τον Άγιαξ. Η αλήθεια είναι πως έπαιξα μικρός στον Άγιαξ. Σίγουρα είναι κάτι ιδιαίτερο. Σίγουρα είναι ένα πρόβλημα που δεν το συναντάς συχνά στον Άγιαξ, να βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση. Αλλά δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα, πως θα είναι εύκολο το ματς. Μπορεί να μας βγει ανάποδα και θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι».

Για το πόσο διαφορετικά βλέπει η ΑΕΚ τον όμιλο μετά τη νίκη στο Μπράιτον: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως πήραμε τους τρεις πρώτους πόντους στο Μπράιτον. Είναι σαν μπόνους βαθμοί. Αν θές να προκριθείς πρέπει να κερδίζεις τα εντός έδρας ματς. Θέλουμε τους τρεις πόντους αύριο, για να κάνουμε μια αρχή με έξι βαθμούς και να παλέψουμε για την πρόκριση».

Για το πως περιμένει το ματς: «Ελπίζουμε πως θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι. Ανοιχτό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες. Μας έχει αναλύσει ο προπονητής τον Άγιαξ πολύ καλά και μας έχει δείξει από που θα έρθει ο κίνδυνος και τι μπορούμε εμείς να εκμεταλλευτούμε για να βάλουμε περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο και να πάρουμε εμείς τη νίκη»