Η τελευταία εμφάνιση του Ανδρούτσου ήταν επί εποχής Ανιγκό

O Θανάσης Ανδρούτσος στο Ολυμπιακός - Λεβαδειακός

i

© Intime

Η τελευταία εμφάνιση του Ανδρούτσου ήταν επί εποχής Ανιγκό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:34 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:34 - 20.10.2024

Ο Θανάσης Ανδρούτσος αγωνίστηκε για 34' λεπτά στο Ολυμπιακός - Λεβαδειακός, με τον Μεντιλίμπαρ να τον περνά στη θέση του Τσικίνιο. Την προηγούμενη φορά που ο Έλληνας μπακ βασικός σε ματς των «ερυθρόλευκων», προπονητής ήταν ο Ζοσέ Ανιγκό.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε μετά το διάλειμμα των εθνικών ομάδων θέλοντας να πανηγυρίσει νίκη, όμως ο Λεβαδειακός δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει. Παρά το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν να νικούν με 2-0, η ολιγωρία των παικτών του Μεντιλίμπαρ σε συνδυασμό με το πείσμα των Βοιωτών έφερε το τελικό 2-2.

Μετά την ισοφάριση, ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές, θέλοντας να πάρει πράγματα από τον πάγκο του. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 62'. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να βοηθήσει κάπως την ομάδα του, έχοντας ελάχιστες επαφές με την μπάλα. Ο 27χρονος αγωνίστηκε ως εξτρέμ παρόλα αυτά δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη στιγμή για τους Πειραιώτες, ούτε να απειλήσει από πλευράς του.

Βεβαίως, δύσκολα γίνεται να του χρεωθεί κάτι, αφού ο ίδιος επέστρεψε στο γήπεδο σε επίσημο παιχνίδι μετά από πολύ καιρό. Το τελευταίο του ματς ήταν στις 7 Μαΐου του 2024, όταν και έπαιξε ένα ημίχρονο στον αγώνα της Όσναμπρουκ εναντίον της Σάλκε. Για να βρει κανείς, δε, πότε φόρεσε ξανά την «ερυθρόλευκη» φανέλα, θα πρέπει να γυρίσει πίσω στην εποχή που προπονητής της ομάδας ήταν ο Ζοσέ Ανιγκό.

Ειδικότερα, ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Άρη στις 26 Απριλίου του 2023, για την 6η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Ο Ανιγκό, τότε, είχε αναλάβει υπηρεσιακός προπονητής του συλλόγου, μετά τη φυγή του Μίτσελ στις 3 του ίδιου μήνα. Ο Γάλλος, λοιπόν, είχε επιλέξει τον παίκτη στο βασικό σχήμα της ομάδας, με τον 27χρονο να παίζει τότε στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ανδρούτσος έπαιξε σε όλο το 90λεπτο εντούτοις δεν πανηγύρισε, αφού οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 2-1 στο «Κλ. Βικελίδης».

Πάντως, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απάντησε στην κριτική που δέχθηκε για την επιλογή του παίκτη, υπενθυμίζοντας πως εκείνος ανήκει στο ρόστερ της ομάδας. «Είναι παίκτης της ομάδας και έχει συμβόλαιο. Ήταν τέτοιες οι περιστάσεις. Σήμερα χρειαζόμασταν παίκτη για εκεί και τον βάλαμε καθώς οι Ζέλσον και Γουίλιαν ήταν τραυματίες», ανέφερε ο Ισπανός μιλώντας μετά το Ολυμπιακός - Λεβαδειακός.