Γιατί ο Μεντιλίμπαρ «επέστρεψε» τον Ανδρούτσο

Γιατί ο Μεντιλίμπαρ «επέστρεψε» τον Ανδρούτσο

Διονύσης Βερβελές 08:38 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:39 - 18.09.2024

Πώς ένας απλός λόγος μπορεί να «βγάλει» τόσα σενάρια…

Ο Ολυμπιακός θα έχει στο ρόστερ του και πάλι τον Θανάση Ανδρούτσο. Ένα νέο το οποίο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, υπό την έννοια πως έγινε μετά από το 0-0 με τον Παναιτωλικό και αρκετός κόσμος στα social media έγραψε τα... δικά του.

Βγήκαν και διάφορα σενάρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος που ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να «γυρίσει» τον Ανδρούτσο στην ομάδα είναι αρκετά απλός και απολύτως λογικός.

Πράγματι ο Βάσκος τεχνικός ήταν αυτός ο οποίος ζήτησε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας. Τι συνέβη όμως και ζήτησε κάτι τέτοιο ο έμπειρος κόουτς; Δεν είναι ότι του λείπει ένας τέτοιος παίκτης από το ρόστερ, ούτε πως είναι ποδοσφαιριστής που θεωρεί ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά μέσα στο γήπεδο.

Όμως ο Ανδρούτσος από την αρχή του καλοκαιριού και απ' όταν επέστρεψε από τη Γερμανία όπου ήταν δανεικός, έκανε προπονήσεις με το γκρουπ των «κομμένων». Οι παίκτες του συγκεκριμένου γκρουπ έφυγαν είτε με μεταγραφή είτε ως δανεικοί και ο Ανδρούτσος ήταν ο μόνος που έμεινε στο Ρέντη. Έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, άλλωστε το προηγούμενο καλοκαίρι το ανανέωσε με τους «ερυθρόλευκους» για τρία χρόνια, οπότε έχει μείνει ο φετινός χρόνος και άλλος ένας.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που έμεινε μόνος του ο Ανδρούτσος στο Ρέντη, ο Μεντιλίμπαρ ζήτησε να μπει ο παίκτης με την υπόλοιπη ομάδα στις προπονήσεις, προκειμένου να μην είναι μόνος του στο προπονητικό κέντρο. Άλλωστε δεν έχει να κάνει με κάποιο πειθαρχικό παράπτωμά του, αλλά ήταν αγωνιστικοί οι λόγοι που έμεινε εκτός πλάνων. Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως ο Μεντιλίμπαρ σεβάστηκε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του Πειραιά και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μιλάμε για έναν παίκτη που προέρχεται από την ακαδημία και είναι μέλος των «ερυθρόλευκων» εδώ και πολλά χρόνια.

Τώρα, από τις προπονήσεις, μέχρι να αγωνιστεί, υπάρχει μια μεγάλη απόσταση για την ώρα… Δεν χρειάζεται, όμως και αυτή η… τρέλα στα social media. Στην τελική, δεν φταίει και τίποτα ο παίκτης…