Ανησυχία στη Γαλλία για τον αποψινό ημιτελικό με το Μαρόκο
i

Βρυξέλλες/©Twitter

Ανησυχία στη Γαλλία για τον αποψινό ημιτελικό με το Μαρόκο

Ανδρέας Σερεβέτας • 12:36 - 14.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 20.08.2024

10.000 αστυνομικούς κινητοποιεί η κυβέρνηση στο Παρίσι και στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Μετά τη νίκη της εθνικής Μαρόκου επί της Πορτογαλίας χιλιάδες υποστηρικτές των «λιονταριών του Άτλαντα» βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις για να πανηγυρίσουν την ιστορική επιτυχία της ομάδας του Ουαλίντ Ρεγκραγκί. Στο Παρίσι έγιναν σοβαρές συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις. Στο Μιλάνο ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι. Κανείς βέβαια δεν έχει ξεχάσει τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στις Βρυξέλλες μετά την νίκη του Μαρόκου κόντρα στο Βέλγιο. Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά συνελήφθησαν 60 άτομα.  

Ακροδεξιοί Ιταλοί επιτέθηκαν σε Μαροκινούς που πανηγύριζαν για την πρόκριση (vid)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

11:38 - 08.12.2022

Ακροδεξιοί Ιταλοί επιτέθηκαν σε Μαροκινούς που πανηγύριζαν για την πρόκριση (vid)

Επεισόδια ξέσπασαν στην Ιταλία καθώς οπαδοί που φέρονται να ανήκουν στον νεοφασιστικό χώρο επιτέθηκαν σε Μαροκινούς που πανηγύριζαν την πρόκριση της χώρας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας Gérald Darmanin ανακοίνωσε ότι οι αρχές θέλουν να προετοιμαστούν εκ των προτέρων για πιθανές ταραχές. Το Champs-Élysée θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο. Ωστόσο δεν θα λειτουργήσουν κάποιες στάσεις στο δίκτυο μεταφορών και θα γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι σε όσους θα επιχειρήσουν να φτάσουν στο κέντρο του Παρισιού από τους αυτοκινητόδρομους. 10.000 αστυνομικοί θα αναλάβουν την εκτέλεση του σχεδίου με στόχο να περιορίσουν τυχόν επεισόδια.