Ανιγκό VS Λουτσέσκου: Η «μάχη» των πάγκων (gallery)

Ανιγκό - Λουτσέσκου

i

Ανιγκό - Λουτσέσκου/ ©Tourette Media

Ανιγκό VS Λουτσέσκου: Η «μάχη» των πάγκων (gallery)

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:40 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 14.08.2024

Ο Ζοσέ Ανιγκό στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού οδήγησε την ομάδα του σε μία σπουδαία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Από την ψυχρολουσία στα ουράνια. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 22ο λεπτό μετά το γκολ του Μπράντον Τόμας αλλά κατάφερε να πάρει την νίκη με μυθική ανατροπή. Οι «ερυθρόλευκοι» με τρία γκολ σε 28 λεπτά πανηγύρισαν ένα σπουδαίο «τρίποντο» κόντρα στον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα τους και πάνε με σούπερ ψυχολογία στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. 

Με αυτό τον τρόπο, ο Ζοσέ Ανιγκό έκανε ντεμπούτο με το δεξί στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Ο Γάλλος τεχνικός που ανέβαλε τους Πειραιώτες μερικά 24ωρα πριν τη σέντρα με τους «ασπρόμαυρους» μετά την παραίτηση του Μίτσελ, οδήγησε την ομάδα του σε ένα πολύ σπουδαία αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο -3 από την κορυφή, όπου συγκατοικούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και την Κυριακή θα παλέψει για να την... πατήσει. 

Τελείωσε τον ΠΑΟΚ, μπορεί να «τελειώσει» και τον Παναθηναϊκό

Τελείωσε τον ΠΑΟΚ, μπορεί να «τελειώσει» και τον Παναθηναϊκό

Έχοντας κερδίσει όχι μόνο το ντέρμπι, αλλά και τους παίκτες που βρίσκονταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες στα… αζήτητα, όπως ο Σισέ και ο Βαλμπουενά, ο Ολυμπιακός πάει στη Λεωφόρο για να βρεθεί για πρώτη φορά φέτος σε θέση «οδηγού» έναντι των «πρασίνων».

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου υποδέχεται τον Βόλο στην Τούμπα και θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τις ήττες από ΑΕΚ εντός και Ολυμπιακό εκτός. 

«Ήταν μια καλή νίκη για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και είμαστε ικανοποιημένοι. Δείξαμε πειθαρχία. Ακολούθησαν το πλάνο μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ζοσέ Ανιγκό μετά τη λήξη του αγώνα. 

«Όταν έχεις το προβάδισμα πρέπει να παίξεις με την ίδια συγκέντρωση αποφεύγοντας τα εύκολα λάθη. Αυτό συνέβη. Αν εξαιρέσουμε την πίεση στο πρώτο 20λεπτο, μετά το 0-1 τα πράγματα ήταν ισορροπημένα. Είχαμε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, αλλά ο Πασχλάκης έκανε δυο φανταστικές επεμβάσεις. Κάναμε εύκολα λάθη και δώσαμε στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να σκοράρει. Θα πρέπει να διαχειρίζεσαι καλύτερα τις επιθετικές καταστάσεις και να μην δίνεις την ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα εύκολα λάθη. Το πρώτο γκολ ήταν ένα εξαιρετικό τέρμα από τον Μπακαμπού, οπότε είναι μια γενικότερη κατάσταση», ήτα τα λόγια του Ράζβαν Λουτσέσκου.