Ανησυχία στη Σλοβενία για τον Σπόραρ

Ο Αντράζ Σπόραρ

i

Intime

Ανησυχία στη Σλοβενία για τον Σπόραρ

Λάμπρος Γκαραγκάνης 12:57 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 24.09.2024

Ο Αντράζ Σπόραρ βρίσκεται εκτός των πρώτων επιλογών του Ντιέγκο Αλόνσο και στην Εθνική Σλοβενίας υπάρχει προβληματισμός για την αγωνιστική του κατάσταση, που εκφράζεται μέσω δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «SportKlub», ο Ματίας Κεκ ζυγίζει τις επιλογές του για την επίθεση και προβληματίζεται. Η Εθνική Σλοβενίας άρχισε τις υποχρεώσεις της στον 3ο Όμιλο του Nations League, για τη 2η κατηγορία, με εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Αυστρία (1-1) και νίκη, πάλι εντός, κόντρα στο Καζακστάν (3-0).

Ακολουθούν δύο εκτός έδρας αγώνες με Νορβηγία (10 Οκτωβρίου) και Καζακστάν (13 Οκτωβρίου). Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό στο μυαλό του κόουτς Κεκ για την κατάσταση των επιθετικών του. Εκ των οποίων, μόνο ο Μπένιαμιν Σέσκο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και σε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Μετρώντας 6 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις, με τη γερμανική Λειψία.

Το ρεπορτάζ εστιάζει ιδιαίτερα στον Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος χαρακτηρίζεται (και είναι) ο βασικός παρτενέρ του Σέσκο στην επίθεση της Σλοβενίας. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Ο Σπόραρ βρίσκεται, πλέον, παραγκωνισμένος στον Παναθηναϊκό. Την τρέχουσα σεζόν έχει πραγματοποιήσει, μόλις, 4 εμφανίσεις και 61 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας πετύχει 1 γκολ. Ο επιθετικός από τη Λιουμπλιάνα δεν ήταν στην αποστολή του Παναθηναϊκού την περασμένη εβδομάδα, στη νίκη του με 3-1 απέναντι στον Πανσερραϊκό».

Στα, έως τώρα, παιχνίδια της ομάδας του Ματίας Κεκ μετά το Euro, ο Σπόραρ αγωνίστηκε βασικός, για 63 λεπτά, με την Αυστρία, ενώ έμεινε στον πάγκο, δίχως να εισέλθει, έστω ως αλλαγή, με το Καζακστάν. Το πιο πρόσφατο γκολ με την πατρίδα του είναι στο φιλικό 1-1 με τη Βουλγαρία, στη Λιουμπλιάνα, στις 8 Ιουνίου όταν ισοφάρισε στο 14’ και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

23:36 - 25.08.2024

Τα highlights από τη νίκη - θρίλερ του Παναθηναϊκού με σκόρερ τον Σπόραρ

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0.

Μάλιστα, η «SportKlub» αναφέρει, ως πιθανούς αντικαταστάτες του Σπόραρ, ονόματα επιθετικών, ξεχασμένων στις κλήσεις, όπως του Ρόμπερτ Μπέριτς της Τσανγκτσούνγκ Γιατάι της Κίνας. Είναι 33 ετών, σκοράρει με καλή συχνότητα τελευταία, αλλά έχει να κληθεί στην Εθνική από το 2019... Τόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αντράζ Σπόραρ, αν ως εναλλακτικές της Σλοβενίας για την επίθεση παρουσιάζονται περιπτώσεις τύπου Μπέριτς. Αυτή τη στιγμή, πάντως, ο 30χρονος φορ δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Ντιέγκο Αλόνσο στο Τριφύλλι.