Για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους η ΑΕΚ
i

©intime

Για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους η ΑΕΚ

Δημήτρης Χούπης 08:31 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:05 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ μετά την επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καλείται να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους απέναντι στην Αντβέρπ στο Βέλγιο.

Η ΑΕΚ περίπου τρεις μέρες πριν έζησε μια επική βραδιά απέναντι στη  Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η Ένωση βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-2 μέχρι το 90+2' όταν αρχικά ο Αραούχο και έπειτα ο Βίντα στο 90+10' έκαναν το 2-2 και έδωσαν στην ομάδα τους την πρόκριση στα playoffs του Champions League

Κάπως έτσι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα καλείται σήμερα (22/8) απέναντι στην Αντβέρπ στο Βέλγιο να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην Αμβέρσα χωρίς καμία απουσία, ενώ την ίδια ώρα έχει στην αποστολή της και τη νέα προσθήκη, τον Εζεκιέλ Πόνσε. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αντιμετωπίσει ξανά τη βελγική ομάδα στην προετοιμασία, κερδίζοντάς την 3-0, ωστόσο τώρα ο αγώνας θα είναι τελείως διαφορετικός. 

Η ομάδα της Αμβέρσας από την άλλη έρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 απέναντι στη Λέουβεν. Η πρωταθλήτρια Βελγίου δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα όπως θα ήθελε, έχοντας δύο νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. 

Ενδέχεται μάλιστα μετά τα παιχνίδια με την ΑΕΚ να χάσει το βασικό της αριστερό μπακ, τον Γκαστόν Άβιλα, ο οποίος έχει έρθει σε συμφωνία με τον Άγιαξ, ωστόσο η ολλανδική ομάδα δεν έχει πάρει ακόμα το «ναι» της Αντβέρπ. 

Πιθανές ενδεκάδες: 

Αντβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπουτέζ- Άβιλα, Ντε Λαέτ, Αντερβάιρελ, Μπαταίλ- Μπαλικουισά, Βερμέερεν, Εκελενκάμ- Οντρεϊκά, Κερκ, Ιλενικενά 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς- Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί- Γιόνσον, Σιμάνσκι- Άμραμπατ, Πινέδα, Τσούμπερ- Λιβάι