Η Ελλάδα δεν αποτελεί... άγνωστο προορισμό για την Αντβέρπ (vids)

Αντβέρπ - ΑΕΚ

i

© Intime

Η Ελλάδα δεν αποτελεί... άγνωστο προορισμό για την Αντβέρπ (vids)

Ιάσονας Τσίλης 19:30 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 14.08.2024

Μετά την κλήρωση των προκριματικών του Champions League, έγινε γνωστό ότι η ΑΕΚ, σε περίπτωση που αποκλείσει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ.

Στον οργανισμό της ΑΕΚ, το μυαλό όλων βρίσκεται προφανώς, στις αναμετρήσεις με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Παρόλα αυτά, όλοι παρακολούθησαν με αγωνία τη σημερινή κλήρωση, η οποία είχε διπλό ενδιαφέρον για την Ένωση, καθώς έμαθε τους αντιπάλους και στο ενδεχόμενο πρόκρισης επί των Κροατών, αλλά και στο αντίστοιχο του αποκλεισμού.

Στο θετικό σενάριο, όπου η ΑΕΚ προκρίνεται στα πλέι οφ του Champions League, θα βρει απέναντι της την Αντβέρπ.

Πρόκειται για την περσινή πρωταθλήτρια Βελγίου, η οποία μάλιστα, κατέκτησε τον τίτλο σε ένα από τα πιο συναρπαστικά φινάλε που έχουμε δει ποτέ σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα.

Γκενκ, Αντβέρπ και Σεν Ζιλουάζ διεκδικούσαν τον τίτλο, με την ομάδα της Αμβέρσας να στέφεται πρωταθλήτρια στις καθυστερήσεις, με το χρυσό γκολ του Τόμπι Αλντερβάιρελντ, με το οποίο ισοφάρισε τη Γκενκ και της «έκλεψε» τον τίτλο μέσα απ' τα χέρια.

Η Βελγική ομάδα είναι γνωστή στο ελληνικό κοινό, καθώς πέρα απ' το φιλικό που έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ προ μηνός, με την νταμπλούχο Ελλάδας να επικρατεί εμφατικά με 3-0, έχει αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, ήταν τη σεζόν 2021-22 για τους ομίλους του Europa League, όταν και βρέθηκε αντιμέτωπη με τους «ερυθρόλευκους».

Την πρώτη αγωνιστική διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τους Πειραιώτες να επικρατούν με 2-1, χάρη στο πανέμορφο γκολ του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στο 87'.

Η αναμέτρηση του Βελγίου δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στον όμιλο και δεν είχε ελπίδες για πρωτιά, ενώ η Αντβέρπ ήταν σίγουρα ουραγός. Ωστόσο, κατάφερε να πετύχει τη μοναδική της νίκη στον όμιλο, κερδίζοντας με 1-0 τους τότε πρωταθλητές Ελλάδας.

Νέο αυστηρό μήνυμα από την ΑΕΚ ενόψει Ντιναμό: «Μη δείξετε καμία ανοχή στην ανοησία, έχουμε την καλύτερη έδρα και το πιο θερμό κοινό»
CHAMPIONS LEAGUE

15:46 - 07.08.2023

Νέο αυστηρό μήνυμα από την ΑΕΚ ενόψει Ντιναμό: «Μη δείξετε καμία ανοχή στην ανοησία, έχουμε την καλύτερη έδρα και το πιο θερμό κοινό»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΑΕΚ θέλησε να τονίσει την προσοχή που θα πρέπει να δείξουν οι φίλοι της Ένωσης στην αναμέτρηση με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην «OPAP Arena».

Στην περίπτωση που η Ένωση αποκλειστεί απ' τη Ντιναμό, θα βρει απέναντι της το νικητή του ζευγαριού μεταξύ Κοπεγχάγης και Σπάρτα Πράγας.