Η αντίπαλος της ΑΕΚ, Μπράιτον «έδεσε» τον Μιτόμα έως το 2027

Καόρου Μιτόμα

i

©Photo by Mike Hewitt/Getty Images/Ideal Images

Η αντίπαλος της ΑΕΚ, Μπράιτον «έδεσε» τον Μιτόμα έως το 2027

Κώστας Τόπας 12:44 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 14.08.2024

Μέχρι το 2027 η Μπράιτον φρόντισε να «δέσει» τον Καόρου Μιτόμα, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά της στοιχεία.

Με τη φανέλα της Μπράιτον θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Καόρου Μιτόμα, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τους «γλάρους» το οποίο έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2027.

Με αυτόν τον τρόπο, οι «γλάροι» έδεσαν τον 26χρονος αριστερός εξτρέμ από την Ιαπωνία, ο οποίος έχει χρηματιστηριακή αξία 50 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία της αντίπαλης ομάδας της ΑΕΚ, στο Europa League.

Ο Μιτόμα καθιερώθηκε γρήγορα ως βασικός παίκτης για την Μπράιτον, μετά την επιστροφή του στην Premier League και τον δανεισμό του στην Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ με την οποία κατέγραψε έκανε 29 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ. Ο 26χρονος εξτρέμ κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων γκολ στην Premier League σε μια σεζόν από Ιάπωνα παίκτη, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2022/23 με επτά γκολ, ένα περισσότερο από το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν οι Σίντζι Οκαζάκι και Σίντζι Καγκάουα.

Από το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2022, έχει συνεισφέρει 13 γκολ και 12 ασίστ, σε 52 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπράιτον. Η φόρμα του με τη φανέλα των «γλάρων» τον ανέδειξε ως τον πολυτιμότερο παίκτη για το 2022 από την Ιαπωνική Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (JPFA), ενώ κέρδισε επίσης το βραβείο του γκολ του μήνα της Premier League για τον Αύγουστο του 2023.

«Είναι σπουδαία νέα. Ο Καόρου είναι ο κορυφαίος μας παίκτης», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά τις υπογραφές ο τεχνικός της Μπράιτον, Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι.