Ντε Τσέρμπι: «Δεν μου αρέσει το 80% των διαιτητών στην Αγγλία, δεν είσαι ποτέ σίγουρος με το VAR» (vid)

Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι

i

PrtScr

Ντε Τσέρμπι: «Δεν μου αρέσει το 80% των διαιτητών στην Αγγλία, δεν είσαι ποτέ σίγουρος με το VAR» (vid)

Κώστας Τόπας 08:59 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:01 - 14.08.2024

Ο προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο ​​Ντε Ζέρμπι, εξέφρασε τη λύπη του για τη συμπεριφορά των διαιτητών της Premier League, μετά την ισοπαλία (1-1) της ομάδας του εναντίον της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ο Ιταλός έδειξε και την ακατανόησή του για τις αποφάσεις που θα μπορούσε να πάρει το VAR.

Έχει περάσει λίγο περισσότερο από έναν χρόνο -από τον Σεπτέμβριο του 2022- που ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι εργάζεται δίπλα σε Άγγλους διαιτητές κάθε Σαββατοκύριακο. Η εμπειρία δεν φαίνεται να ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Ιταλό τεχνικό, όπως εκμυστηρεύτηκε αυτή την Κυριακή μετά την ισοπαλία της Μπράιτον (1-1) κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Μετά το παιχνίδι, ο τεχνικός επέκρινε τη διαιτησία στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Αν και οι «Γλάροι» άνοιξαν το σκορ χάρη στον Σιμόν Αντινγκρά, ο Μαχμούντ Νταχούντ αποβλήθηκε στο 69ο λεπτό και η ισοφάριση ήταν γρήγορη, με αυτογκόλ του Άνταμ Γουέμπστερ. Από την πλευρά του, ο Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή.

«Η Αγγλία είναι η μόνη χώρα όπου υπάρχει VAR και δεν είσαι σίγουρος αν η απόφαση είναι η σωστή»

Ο Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι παραδέχτηκε ότι η κόκκινη του Νταχούντ ήταν λογικό με βάση τους ισχύοντες κανόνες, αλλά και πάλι μετάνιωσε για την απόφαση. Με λακωνικό τρόπο, άσκησε κριτική στους διαιτητές: «Είμαι ειλικρινής και ξεκάθαρος: δεν μου αρέσει το 80% των Άγγλων διαιτητών», δήλωσε ο προπονητής στη συνέντευξη Τύπου. «Δεν είναι κάτι καινούργιο. Δεν μου αρέσουν. Δεν μου αρέσει η συμπεριφορά τους στο γήπεδο».

Ο Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι βρήκε επίσης την ευκαιρία να επισημάνει το VAR, το οποίο αμφισβητείται συχνά στην Premier League. Ο Μικέλ Αρτέτα, για παράδειγμα, έχει επίσης εμπλακεί έντονα τις τελευταίες ημέρες. «Η Αγγλία είναι η μόνη χώρα όπου υπάρχει VAR και δεν είσαι σίγουρος αν η απόφαση είναι η σωστή. Σε άλλες χώρες πρέπει να είσαι 100% σίγουρος. Στην Αγγλία δεν μπορώ να καταλάβω».

Με αυτή την τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία, η Μπράιτον βρίσκεται στην όγδοη θέση, με 19 βαθμούς. Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι δεν έχει κερδίσει από τις 24 Σεπτεμβρίου. Μετά τη διακοπή, στις 25 Νοεμβρίου, οι «Γλάροι» θα ταξιδέψουν στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ.

🔴Baladeros LIVE: Το δίκιο του Μαρτίνεθ, το... κρυφό μήνυμα Αραούχο - Λιβάι και ο Μπρινιόλι

Κάντε εγγραφή στο Youtube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, live streams και πλούσιο video περιεχόμενο!