Συνέχισε το νικηφόρο σερί του ο ανεβασμένος Άγιαξ πριν τον «τελικό» με την ΑΕΚ

Συνέχισε το νικηφόρο σερί του ο ανεβασμένος Άγιαξ πριν τον «τελικό» με την ΑΕΚ

Sportal newsroom 21:40 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 14.08.2024

Ο Άγιαξ πήρε την τέταρτη διαδοχική του νίκη, επικρατώντας της Σπάρτα Ρότερνταμ με 2-1 και πηγαίνει φορμαρισμένος στον ευρωπαϊκό «τελικό» με την ΑΕΚ.

Άγιαξ 4Χ4, ετοιμάζεται για ΑΕΚ! Ο Αίαντας πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο ολλανδικό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 2-1 της Σπάρτα Ρότερνταμ πριν τον ευρωπαϊκό «τελικό» της Πέμπτης (14/12) με την Ένωση!

Οι γηπεδούχοι είχαν ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, αφού μόλις στο 8ο λεπτό ο Μπρόμπεϊ μετά από ωραίο συνδυασμό των Χλίνσον-Τέιλορ με ένα ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Μετέπειτα ο ρυθμός ήταν πολύ υψηλός με αμφότερες τις ομάδες να χάνουν πολλές ευκαιρίες. Αλλά η ομάδα του Φαν Σιπ ήταν αυτή που βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Μπέργκβαϊν στο 42' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και αφού έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τους ντε Γκουσμάν (47') και Κιτολάνο (51'), στο 55' ανταμείφθηκαν για την καλή εικόνα που είχαν, καθώς ο Νέγκλι με ένα ωραίο σουτ έκανε το 2-1. Ο Άγιαξ στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση, αλλά δεν πήρε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Ωστόσο, δεν το πλήρωσε κιόλας, με το 2-1 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Τι σημαίνουν οι τρεις τελείες που βάζει ο Άγιαξ στη φανέλα του αντί ονομάτων
REST OF THE WORLD

12:51 - 09.12.2023

Τι σημαίνουν οι τρεις τελείες που βάζει ο Άγιαξ στη φανέλα του αντί ονομάτων

Ο προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, Άγιαξ, σε ένα εντυπωσιακό βίντεο, κάλεσε τους φιλάθλους να συμβάλουν ενεργά στην καταστολή των μηνυμάτων μίσους που λαμβάνουν οι παίκτες.

Έτσι, ο Αίαντας που πριν λίγο καιρό βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Eredivisie, πλέον είναι στην πρώτη πεντάδα και πηγαίνει στον «τελικό» με την ΑΕΚ για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Conference League φανερά ανεβασμένος.