Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ανακοίνωσε τον Μαρθελίνο η Βιγιαρεάλ
i

©VillarealCF

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ανακοίνωσε τον Μαρθελίνο η Βιγιαρεάλ

Κώστας Τσιακλής • 19:32 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 14.08.2024

Η Βιγιαρεάλ ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή και δεν είναι άλλος από τον Μαρθελίνο.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν αφού η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Βιγιαρεάλ, ανακοίνωσε το νέο της προπονητή. Αυτός είναι ο Μαρθελίνο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι και το 2026. 

Πρόκειται για έναν γνώριμο προπονητή στους οπαδούς της Βιγιαρεάλ αφού ήταν τεχνικός της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Ο Μαρθελίνο είχε παραλάβει τότε τον σύλλογο στη δεύτερη κατηγορία και κατάφερε να την ανεβάσει στη La Liga, να την οδηγήσει σε ευρωπαϊκές θέσεις και ακολούθως να την πάρει μέχρι τα ημιτελικά του Europa League και του Κυπέλλου Ισπανίας αλλά και στα Play-Off του Champions League.

Συνολικά σε 177 αναμετρήσεις ο Μαρθελίνο είχε απολογισμό 87 νίκες, 44 ισοπαλίες και 46 ήττες, κάτι που αντιστοιχεί σε 1.72 πόντους ανά παιχνίδι. 

Κάπως έτσι ο Μαρθελίνο θα είναι αυτός που θα έχει τα ηνία της Βιγιαρεάλ στο ματς με τον Παναθηναϊκό στις 30 Νοεμβρίου για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Μαρθελίνο θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό μέσα στη χρονιά, αφού τον περασμένο Αύγουστο ήταν τεχνικός της Μαρσέιγ, την οποία οι «πράσινοι» απέκλεισαν στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Champions League.

Όπως είναι πιθανότατα γνωστό η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε επικρατήσει των Μασσαλών με 1-0 στην Αθήνα και στη Γαλλία ο Παναθηναϊκός παρά την ήττα με 2-1 πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Εκείνος ο αποκλεισμός είχε φέρει γκρίνια στις τάξεις της Μαρσέιγ, με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά αυτή να μεγαλώσει. Κάπως έτσι ο Μαρθελίνο αποχώρησε, καθώς οπαδοί της ομάδας του την... έπεσαν με αποτέλεσμα ο ίδιος να παραιτηθεί.

Η ανακοίνωση της Βιγιαρεάλ: 

«Η Βιγιαρεάλ και ο Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ κατέληξαν σε συμφωνία με τον Αστουριανό για να είναι προπονητής του «κίτρινου υποβρυχίου» μέχρι το 2026,δηλαδή στο υπόλοιπο αυτής της σεζόν και δύο ακόμη. Η ομάδα, ήδη υπό τις εντολές του Μαρθελίνο, θα πραγματοποιήσει διπλή προπόνηση αύριο στο José Manuel Llaneza Sports City, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 10:30 και στις 18:00 αντίστοιχα.

Αυτές είναι οι 50 νίκες πρωταθλήματος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:04 - 13.11.2023

Αυτές είναι οι 50 νίκες πρωταθλήματος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού

Το διπλό του Παναθηναϊκού στην Καισαριανή κόντρα στην Κηφισιά αποτέλεσε ξεχωριστό για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έφτασε τις 50 νίκες στη Super League ως προπονητής του «τριφυλλιού».

Η συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης του θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 13:30 (ώρα Ισπανίας), στην αίθουσα Τύπου του Estadio de la Cerámica σε εκδήλωση που απευθύνεται αποκλειστικά στα ΜΜΕ».