Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Στον «αέρα» το παιχνίδι της Μακάμπι με τη Βιγιαρεάλ λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

Μακάμπι Χάιφα

i

©Intime

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Στον «αέρα» το παιχνίδι της Μακάμπι με τη Βιγιαρεάλ λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

Δημήτρης Χούπης 12:08 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 14.08.2024

Το παιχνίδι της Μακάμπι Χάιφα με τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία βρίσκεται στον «αέρα» λόγω του πολέμου στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας.

Στον «αέρα» είναι το παιχνίδι της Μακάμπι Χάιφα με τη Βιγιαρεάλ. Η εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας όπως είναι λογικό έχει επηρεάσει και τις αθλητικές δραστηριότητες. Αρχικά η UEFA είχε αποφασίσει να αναβάλει όλα τα εντός έδρας παιχνίδι των εθνικών ομάδων του Ισραήλ, ενώ πλέον αβέβαιο είναι το μέλλον του αγώνα της Μακάμπι με τα «κίτρινα υποβρύχια» για το Europa League

Η ομάδα από το Χάιφα επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις, με τους παίκτες να χωρίζονται σε ομάδες των 4-5 ατόμων. Οι Σαρόν Σερί, Αμπνουλάι Σεκ, Λορέντζο Σίμιχ, Φράνζι Πιέρο, Ντάνιελ Σούντγκρεν, Πιέρ Κορνέ, Μάνουελ Σο Καπουμάνα και Αλί Μοχάμεντ έχουν αποχωρήσει από το Ισραήλ λόγω του πολέμου. 

«Το επίκεντρο δεν είναι στο ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει ένα παιχνίδι σε δέκα μέρες. Οι παίκτες δεν έχουν προπονηθεί εδώ και μέρες και αυτοί που είναι στο Ισραήλ ασχολούνται με κοινωνικές δραστηριότητες. Αν ο πόλεμος συνεχιστεί και η UEFA δεν αναβάλλει το παιχνίδι, οι ¨πράσινοι" μπορεί να χρειαστεί να παίξουν στο εξωτερικό και να προπονηθούν εκεί», έγραφε η ανακοίνωση του συλλόγου.  

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου συνεχίζουν να συναντούν καθημερινά τα παιδιά του νότου που έφυγαν από τα σπίτια τους λόγω του πολέμου. Ο τερματοφύλακας Ρόι Φοξ έλαβε δωρεές χιλιάδων Σέκελ τα οποία μεταφέρθηκαν στους κατοίκους του νότου και τους στρατιώτες.