Αντσελότι: «Οι δύσκολες στιγμές είναι περισσότερες από τις χαρές στη Ρεάλ»

Κάρλο Αντσελότι

i

© PrtScr

Αντσελότι: «Οι δύσκολες στιγμές είναι περισσότερες από τις χαρές στη Ρεάλ»

Πάνος Κορομηλάς • 17:08 - 05.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:55 - 13.08.2024

Ο Κάρλο Αντσελότι υποστήριξε πως είναι ευτυχισμένος στη Ρεάλ Μαδρίτης, παράλληλα όμως τόνισε πως οι δυσκολίες και τα προβλήματα, είναι περισσότερα από τις στιγμές χαράς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Λειψία (6/3, 22:00) για τον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Champions League. Οι μαδριλένοι πέρασαν δύσκολα από τη Red Bull Arena στην πρώτη αναμέτρηση, χάρη σε ένα γκολ του Μπραχίμ Ντίαθ και πλέον καλούνται να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα τους, για να συνεχίσουν στα προημιτελικά.

Μιλώντας πριν την ρεβάνς του Σαντιάγο Μπερναμπέου, ο προπονητής των «μερέγχες», Κάρλο Αντσελότι βρήκε την ευκαιρία να κάνει έναν απολογισμό του έργου του στη Ρεάλ Μαδρίτης, δίνοντας μια εναλλακτική οπτική που έχει ενδιαφέρον. Τόνισε πως έχει την τύχη να προπονεί την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν στιγμές απογοήτευσης, λύπης και πόνου.

«Μου αρέσει η δουλειά μου κι ακόμη περισσότερο να την κάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι η καλύτερη ομάδα για να δουλέψει ένας προπονητής. Γενικά, οι δύσκολες στιγμές είναι περισσότερες από τις χαρές και πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις καλύτερα. Ακόμη και στις νίκες υπάρχει κόσμος που δεν είναι χαρούμενος, ένας παίκτης που δεν παίζει για παράδειγμα.

Κι όλα αυτά μετριάζουν τη χαρά σου. Αντίθετα, όταν υποφέρεις, ο πόνος είναι όλος δικός σου. Γιατί τη χαρά μπορείς να τη μοιραστείς με άλλους, αλλά τον πόνο όχι. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είμαι στην κορυφαία ομάδα του κόσμου, αλλά ακόμη κι εδώ υποφέρεις περισσότερο από ό,τι είσαι ευτυχισμένος».

Θυμίζουμε πως ο Ιταλός τεχνικός έχει αναλάβει τα ηνία της «βασίλισσας» από τον Ιούλιο του 2021 και την έχει οδηγήσει στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και ενός Champions League. Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του στην ομάδα, καθώς είχε εργαστεί ξανά για περίπου δύο χρόνια, από το 2013 ως το 2015.