Απαγορεύτηκε η δημοπρασία της Χρυσής Μπάλας του Μαραντόνα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 (vid)

Απαγορεύτηκε η δημοπρασία της Χρυσής Μπάλας του Μαραντόνα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 (vid)

Κώστας Τόπας 14:30 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:30 - 05.06.2024

Γαλλικό δικαστήριο απαγόρευσε τη δημοπρασία της Χρυσής Μπάλας του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Η γαλλική δικαιοσύνη απαγόρευσε την πώληση σε δημοπρασία της Χρυσής Μπάλας που κέρδισε ο πρώην Αργεντινός ποδοσφαιριστής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και διέταξε την κατάσχεσή της μέχρι το τέλος της έρευνας για την εξαφάνιση του βραβείου.

Ένας Γάλλος δημοπράτης είχε ανακοινώσει τη δημοπρασία του αντικειμένου την Πέμπτη, αλλά κατέληξε να υποχωρήσει την Κυριακή, ανακοινώνοντας αναβολή χωρίς ημερομηνία, με το Εφετείο των Βερσαλλιών να αποφασίζει σήμερα (05/06) να κατασχέσει τη Χρυσή Μπάλα.

Οι κληρονόμοι του Μαραντόνα ισχυρίστηκαν ότι το αντικείμενο, το οποίο είχε χαθεί για περίπου τρεις δεκαετίες, είχε κλαπεί και βρισκόταν σε ένα χρηματοκιβώτιο στη Νάπολη το 1989, όταν ο Ελ Πίμπε έπαιζε για τον τοπικό σύλλογο.

Η Χρυσή Μπάλα είχε στην κατοχή ενός συλλέκτη, ο οποίος την αγόρασε έναντι 1,20 ευρώ σε δημοπρασία στο Παρίσι, με την αξία να αγγίζει πλέον τα 10 εκατομμύρια ευρώ, στην αναβληθείσα δημοπρασία, σύμφωνα με την εκτίμηση του δημοπράτη.

Η Χρυσή Μπάλα για τον καλύτερο παίκτη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 εμφανίστηκε σε φωτογραφία με τον Μαραντόνα στο περιοδικό France Football και το 2016 χρησιμοποιήθηκε από τον συλλέκτη για να διασφαλίσει την αυθεντικότητα του αντικειμένου, του οποίου η εξαφάνιση δεν έχει ακόμη εξηγηθεί.

Ο Αργεντινός Ντιέγκο Μαραντόνα, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, πέθανε τον Νοέμβριο του 2020 και η οικογένεια έχει ήδη αφήσει τα τρία χρόνια που ορίζει η γαλλική νομοθεσία για την ανάκτηση ενός αντικειμένου που θεωρείται χαμένο, στην προκειμένη περίπτωση αυτή η Χρυσή Μπάλα.