Απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία της ΑΕΚ
i

ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ/intime

Απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 13:43 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:42 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ θα παλέψει για την πρόκριση στα Play Offs του Champions League με τον νικητή του ζευγαριού Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αστάνα και αν περάσουν οι Κροάτες δεν θα τους συναντήσει για πρώτη φορά

Στην ΑΕΚ ακόμα δεν ξέρουν σίγουρα, ποια εκ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή Αστάνα θα έρθει για πρώτο ματς στην Opap Arena, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ωστόσο αν επιβεβαιωθεί το φαβορί, που είναι οι Κροάτες, η Ένωση δεν θα τους βρει στον ευρωπαϊκό της δρόμο για πρώτη φορά. 

Η πρώτη φορά ήταν στο μακρινό 1964. Στο κύπελλο κυπελλούχων που δεν υπάρχει πλέον και με την Γιουγκοσλαβία ενωμένη, που επίσης δεν υπάρχει πλέον. Και μάλιστα ήταν και τα δυο ματς επεισοδιακά, αλλά η κατάληξη δεν ήταν καλή για την ΑΕΚ. Παρόλο που το πρώτο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, με γκολ του Παπαϊωάννου και του Νεστορίδη, έληξε 2-0 υπέρ της Ένωσης, με τους Κροάτες, τότε Γιουγκοσλάβους. να μένουν με δέκα παίκτες. Και παρόλο που ήταν αυτή η πρώτη νίκη στην Ευρώπη στην ιστορία της ΑΕΚ. 

Στην ρεβάνς στο Ζάγκρεμπ, η ΑΕΚ ταξίδεψε χωρίς τον Μίμη Παπαϊωάννου. Οι μαρτυρίες λένε πως η... κλωτσιά έπεφτε... σύννεφο από το πρώτο λεπτό και η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Η ΑΕΚ αγωνιστικά δεν τα κατάφερε και έμεινε και με δέκα παίκτες όταν ο Πομώνης έχασε την ψυχραιμία του από τα κτυπήματα και αποβλήθηκε. Η Ένωση έχασε με 3-0 και αποκλείστηκε.