Απέραντη γιορτή στο Μπουένος Άιρες για την Παγκόσμια Αργεντινή (vid & pics)

Απέραντη γιορτή στο Μπουένος Άιρες για την Παγκόσμια Αργεντινή (vid & pics)

Sportal newsroom 23:12 - 20.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 20.08.2024

Οι μέρες μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ κυλούν, εντούτοις οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες δεν σταματούν να προσελκύουν κόσμο

Η Αργεντινή κατάφερε να φτάσει στη κορυφή του κόσμου και ο ενθουσιασμός δεν σταματάει να αυξάνεται ούτε λεπτό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ο κόσμος, που υπολογίζεται πάνω από τέσσερα εκατομμύρια, συνεχίζει να βρίσκεται στους δρόμους και τη σειρά στη φιέστα πήρε ο γύρος του θριάμβου, ο οποίος έλαβε χώρα στο Μπουένος Άιρες. Μικροί και μεγάλοι ξέχασαν σπίτια, σχολεία και δουλειές για να βρεθούν στο πλευρό της «Αλμπισελέστε», η οποία ζει το όνειρο του θριάμβου, ενώ η κυβέρνηση της χώρας κύρηξε τη 20ή Δεκεμβρίου ως αργία και εξυπακούεται ότι στο κέντρο της πόλης απαγορευόταν η κυκλοφορία με οχήματα, με τα ΜΜΜ να σταματούν επίσης.

Όλα ξεκίνησαν στον τελικό της Κυριακής όπου η Αργεντινή και η Γαλλία έδωσαν στο φίλαθλο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα φαντασμαγορικό παιχνίδι, που όμοιο του δεν υπήρχε. Το 2-0 που έγινε 2-2, το 3-2 που έγινε 3-3 στην παράταση και η «ρωσική ρουλέτα», οδήγησαν τελικά στην μεγάλη νίκη της ομάδας του Σκαλόνι, καθώς και στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο έπειτα από 36 χρόνια.

Κάθε γωνιά του Μπουένος Άιρες γέμισε με κόσμο, αφού πάνω από τέσσερα εκατ. άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Μουντιάλ. Μάλιστα η κίνηση ήταν τόσο μεγάλη, που το πούλμαν το οποίο θα παραλάμβανε τους θριαμβευτές «κόλλησε» στη κίνηση και ανάγκασε την ομοσπονδία να επιστρατεύσει ελικόπτερα. Πάντως «τέλος καλό-όλα καλά» για τους ήρωες, οι οποίοι κατάφεραν να βρεθούν στο πλευρό των φαν και να γίνουν όλοι μαζί μία πανηγυρική «γροθιά».

Η εύστοχη εκτέλεση του Μοντιέλ αποτέλεσε τον... πυροβολισμό για την κούρσα των έξαλλων πανηγυρισμών, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να ξεσπάει σε κλάματα μετά το γκολ του. Πάντως κάπου εκεί ανάμεσα βρίσκονται και... απεσταλμένοι από την Ελλάδα, αφού η κοινότητα των ομοεθνών μας γιόρτασε εξίσου θερμά την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο πρόεδρος Ελλήνων Μπουένος Άιρες στο SPORTAL: «Από άλλο πλανήτη ο Μέσι» (vid & pic)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

17:25 - 20.12.2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο πρόεδρος Ελλήνων Μπουένος Άιρες στο SPORTAL: «Από άλλο πλανήτη ο Μέσι» (vid & pic)

Το SPORTAL επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Βουκελάτο, πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μπουένος Άιρες, προκειμένου να μας μιλήσει για το πως βίωσαν οι... Griegos αυτό το Μουντιάλ.